Най-луксозните ски курорти в Европа

Какво трябва да притежава един ски курорт, за да бъде перфектен? Освен хубави писти, гостите на тези курорти се радват на добри ресторанти и хотли, разположени в приказни градчета.

5-те курорта в списъка притежават всичко, което може да се иска от един ски курорт и в то във възможно най-луксозен вариант.

Куршевел, Франция – 2 700 долара на вечер

Обявен е за най-луксозният ски курорт не само в Европа, но и в света. Ваканционното място изобилства от изискани ресторанти, сред които най-впечатляващ е Le Cap Horns, намиращ се на 2000 м надморската височина. Звездната двойка Дейвид и Виктория Бекъм, както и много пилоти от Формула 1, предпочитат да прекарват зимните си ваканции точно в Куршевал. Близо 15 500 долара са нужни, за да се наеме хижа за една нощувка. Най-луксозният ски хотел в света също се намира тук – Suites de la Potiniere, където цените започват от 2 700 долара на вечер! Ски билета тук струва 260 долара.

Санкт Антон, Австрия – 1 800 долара на вечер

Разположен е в центъра на живописния район Арлберг. Авантюристите и фрийрайдърите обожават да практикуват зимни спортове там. Курортът разполага с едни от най-новите ски лифтове в Европа. Анджелина Джоли е сред звездните гости на ваканционното градче. Наемането на хижа за една нощувка може да струва около 16 000 долара. Цените на ски билетите в Санкт Антон започват от 280 долара.

Кортина Д’Ампецо, Италия – 1 500 долара на вечер

Кортина се намира в самото сърце на Доломитите. Най-богатите европейци предпочитат да прекарат зимната си ваканция именно тук – курортът, разполагащ с  87 писти. Кортина Д’Ампецо е предпочитаното и любимо място за зимен отдих на знаменитости като Джордж Клуни, Стинг и Одри Хепбърн. Цената на един ски билет варира около 300 долара.

Сейнт Мориц, Швейцария – 1 500 долара на вечер

Когато пристигнете в Сейнт Мориц, ще имате чувството, че сте попаднали в зимна приказка. Сейнт Мориц е любим на руските милиардери, както и на Ивана Тръмп и Елизабет Хърли. Средната цена за нощувка в хубавите хотели са 1 500 долара, а за ски билет – 400 долара.

Лех-Алберг, Австрия – 1 500 долара на вечер

Лех е градчето с най-реномираните ски училища. Любим е както на опитни скиори, така и на начинаещи. Тук идват на почивка членовете на британското и нидерландско кралско семейство. Почитател на този ски курорт е и актьорът Том Круз. Ски билетът в Лех струва 321 долара.