Най-луксозните летни дестинации, които са любими на богатите и известните

Заможните хора пътуват с частни самолети в различни посоки, предпочитайки елитни места за своя отдих. Според избора на най-популярните дестинации за частни самолети, „Блумбърг“ прави годишна класация на местата за летен отдих през 2018 година на най-богатите хора на планетата.

През миналата година броят на полетите с частни самолети е нараснал с 10% в сравнение с 2017 г., твърди още изданието. Частните самолети са летели до островите в Америка почти 30 000 пъти, което ги превръща в най-добрия хъб за нетърговска авиация, воден от Бахамските острови, Пуерто Рико и Каймановите острови. В допълнение към супер-яхтите, частните джетове са един от най-добрите трофейни активи на мегабогатите, като изкупните цени обикновено варират от няколко милиона долара до над 50 милиона долара. С разходите за гориво и екип за управление на самолета, самото поддържане на частен самолет може да бъде почти толкова скъпо, колкото купуването на такъв.

Филипините, Малдивите и Бали са били водещите дестинации през предходната година в Азиатско-Тихоокеанския регион, където пристигането на частни самолети се е увеличило с над 80%. В разгара на летните отпуски, вижте списъка на десетте топ дестинации, където обичат да летуват най-богатите хора в света:

10. ОСТРОВ МИКОНОС, ГЪРЦИЯ

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 1 900.

Когато хората си мислят за райски гръцки острови, Миконос е това, което си представят. Със своите варосани сгради, пясъчни плажове и кристално сини води островът е една от най-популярните дестинации за пътуване в Егейско море. Популярен е и като модерен луксозен курорт с оживен нощен живот, където всяко лято почиват известни артисти, модни дизайнери, топмодели, поп звезди, политици и бизнесмени.

9. АМЕРИКАНСКИТЕ ВИРДЖИНСКИ ОСТРОВИ, САЩ

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 2 000. 

Американските Вирджински острови са доста скъп и модерен курорт, но въпреки това се посещават годишно от над 2 милиона туристи.

8. КОРСИКА, ФРАНЦИЯ

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 2 100.

Корсика е френски остров, разположен сред водите на Средиземно море. Това е едно от най-красивите и романтични кътчета в света – едва ли би могло да има по-добро съчетание между природа и култура, тъй като остров Корсика е разположен на културно исторически кръстопът между Франция и Италия. Островът привлича с красиви заливи, невероятни скалисти брегове, отлични плажове.

7.  СИЦИЛИЯ, ИТАЛИЯ

Брой на пристигнали частни самолети през 2018 г.: 2 300.

Остров Сицилия е най-големият регион на Италия. Който е бил там няма как да не е забелязал неговите преимущества – южното слънчево време, свежите рибни ястия в ресторантите, множеството плажове и исторически забележителности. Плажният туризъм се осигурява от три морета, миещи бреговете на острова, а за любителите на природата – от многобройните исторически и архитектурни забележителности на острова.

6. КАЙМАНОВИ ОСТРОВИ

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 2 300. 

Освен рай за любителите на слънцето, екзотиката и подводното гмуркане, Кайманите са процъфтяващ финансов и офшорен център със силна икономика. От години наред, страната се гордее с постигнатия стандарт на живот и липсата на безработица. Там са регистрирани около 100 000 компании, 500 банки, 800 застрахователни дружества, 5 000 взаимни фондове. В основата на островната икономика е туристическият бизнес, който донася 70% от БВП и 75% от валутните приходи.

5. САН-ХУАН, ПУЕРТО РИКО

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 3 400.

Сан Хуан е основан от испански колонисти през 1521г. В наши дни Сан Хуан може да ви предложи множество и различни начини да се забавлявате. Най – интересните места са старият град на Сан Хуан, океанският парк, остров Верде и Кондадо. Градът има множество хотели, музеи, исторически сгради, ресторанти, плажове и търговски центрове.

4. САРДИНИЯ, ИТАЛИЯ

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 5 200.

Сардиния е вторият по големина остров след Сицилия в Средиземно море. Това не е просто италиански остров – това е един специален, уникален свят със собствена култура, история и неповторима индивидуалност. По периметъра на остров Сардиния са разпръснати близо 200 приказно красиви плажа.

3. ИБИСА, ИСПАНИЯ

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 5 400.

Ибиса е третият най-голям остров от групата на Балеарските острови, независим район на Испания, но и световно известен международен курорт. Най-голяма популярност островът дължи на многобройните нощни клубове и на исторически значимите паметници, включени в Световното културно наследство. Това наистина е една от най-атрактивните туристически дестинации на планетата. На острова има три по-големи града – Ибиза, Сан Антонио Абад и Сан Хуан Баутиста.

2. МАЙОРКА, ИСПАНИЯ

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 5 600.

Майорка е райско място с изобилие на слънце, море и пясък. Готическа архитектура, селца и маслинени гори допълват красотата на тази приказна дестинация. Ако това не е достатъчно, то Майорка предлага и чудесни летни партита.

1. БАХАМСКИ ОСТРОВИ

Брой пристигнали частни самолети през 2018 г.: 16 400.

Бахамите са стабилно развиваща се държава, която получава приходи главно от туризъм и банкови услуги. Туризмът носи на островите повече от 60% от БВП, което показва защо точно те заемат челна позиция в списъка на най-популярните дестинации за посещение от частни самолети. Бахамските острови са англоговоряща страна, състояща се от 29 острова, 661 коралови рифа и 2387 малки островчета.