Най-красивите залези в света

Казват, че залезите никога не са еднакви. Различни цветове, различни облаци, различни хоризонти – всеки залез е уникален по свой начин. За най-романтичните представяме 10 места с най-красивите залези на земята.

 

 

Национален парк Серенгети, Танзания

На това място човек неволно си припомня кадри от любимия анимационен филм „Цар Лъв“. А помните ли колко красиво бяха нарисувани залезите в него. И тук заникът на слънцето се случва по невероятен начин, а ако имате късмет може да видите на фона на червената топка черните силуети на слонове или носорози.

 

 

Каналите на Амстердам, Холандия

С над 400-те моста над романтични канали, Амстердам може да предложи множество идеални места за наблюдение на възхитителни залези.

 

 

Халеакала, Хаваи, САЩ

Неактивният хавайски вулкан с височина 3055 метра изглежда като истински скъпоценен камък в розово-червените лъчи на слънчевия залез.

 

 

Грюндарфьордюр, Исландия

Този малък исландски град е разположен между планинска верига и лава. Невероятните пейзажи са особено  драматични в късния следобед, когато слънцето залязва.

 

 

Санта Моника, САЩ

Да седиш на плажа, гледайки играчите на мини голф и виенското колело, отразяващо се във вълните, които променят цветовете си на фона на калифорнийския залез, е неописуемо усещане.

 

 

Тадж Махал, Агра, Индия

Като се каже  Тадж Махал, най-вероятно веднага си представяте великолепна постройка на фона на ярко синьо небе и стотици туристи наоколо. Разбира се, храмът трябва да се посети през деня, но когато слънцето започне бавно да се скрива зад хоризонта, величественият Тадж Махал е прекрасна гледка.

 

 

Остров Санторини, Гърция

Гръцкият остров Санторини е огромна калдера, кратер на древен вулкан, и едно от най-известните със залезите си места в света. Скалните градове, луксозните курорти и вълните на Егейско море, оцветени в алено от заника на слънцето са нещо, което си заслужава да се види.

 

 

Малдивите

Групата острови в сърцето на Индийския океан са прочути не само с прекрасните си плажове, пристижни хотели и непокътната природа, но и с невероятните си залези.

 

 

Матерхорн, Швейцария

Матерхорн се намира на границата между Швейцария и Италия и е един от най-високите върхове в Алпите. Гледката към него при залез слънце направо спира дъха.

 

 

Бора Бора, Френска Полинезия

Вероятно всички знаят, че Бора Бора е едно от най-красивите места в света, но при залез слънце островът изглужда като Наверное, все знают, что Бора-Бора – одно из самых красивых мест на Земле, но Бора-Бора во время заката – это чудо природы!  истинско чудо на природата.