Най-красивите плажове в Италия

Да избягаме от напрегнатото всекидневие към златните пясъци и дивите скали. 

За всички, които тепърва планират отпуските си представяме най-красивите плажове по италианското крайбрежие. Частни, диви, малки, дълги, отдалечени и достъпни само с лодка или градски плажове – изберете своя вариант. Снимките казват повече от всички думи.

 

 

 

 

Пясъчният плаж в община Монтеросо ал Маре е най-северният в националния парк Чинкуе Тере, провинция Специя.

 

Плажът Baia Delle Zagare в югоизточната част на полуостров Гаргано в Пулия.

 

Плажът Cala Goloritze в градчето Баунеи в Сардиния се появява през 60-те години на ХХ в. заради свлачище, за което свидетелства скала с височина над 140 метра. До него може да се стигне само с лодка или по пешеходна пътека.

 

Плажът в Полиня̀но а Ма̀ре, южно от град Бари, е един от най-камерните и най-уютните на Адриатическото крайбрежие и в цяла Пулия.

 

Частният плаж към Hotel Il Pellicano в Порто Ерколе.

 

Плажът в залива Chiaia di Luna на остров Понца е един от най-красивите в Тиренско море, но властите са забранили достъпа до него, заради срутващите се скали. Струва си да го видите, макар и от водата, от разрешената 200-метрова дистанция.

 

Плажът на нос Капо Ватикано в Калабрия, южно от град Тропеа, с исторически център, разположен  на върха на скала и катедрала от ХІІ век.

 

Скалистото крайбрежие Скала деи Турки и камерните плажове, достъпни само по вода, са разположени близо до Порто Емпедокле в южната част на Сицилия.