Най-красивите испански острови привличат с дивите си кътчета

Повечето от тези имена са известни на всички, но в нашия списък има и диви кътчета, които може да се превърнат във ваше откритие. Изброяваме най-красивите испански  острови, на които си струва да отидете поне веднъж в живота си.

Менорка
По-малко популярна от Майорка или Ибиса, Менорка продължава да е сред най-класните на Балеарските острови. Повече камерна атмосфера, по-малко туристи, само диви ручеи и селска местност с маслинови дървета и кипариси. Столицата на бохемския рай е пристанищният град Махон.

Ибиса
Любима на  хипитата  през 70-те години на ХХ в., а сега на купонджиите, Ибиса продължава да привлича с невероятните си партита, клубове и силната  електронна музика. Можете да се отръвете от  този шумен антураж, като тръгнете на юг. Атмосферата се променя драматично, остават само пясъчните плажове и градините.

Майорка
Майорка често се рекламира като туристическа дестинация, но островът запазва непокътната си природа – възхитете се на варовиковите скали, чистите потоци, на бадемовите и маслиновите дървета, растящи навсякъде, и прекарайте интересно свободното си време.  Посещението на графичните ателиета на фондацията на „Пилар и Жоан Миро“ в Палма де Майорка и на ресторанта  Adrian Quetglas, който има звезда Michelin, са задължителни за всички, които пътуват до този остров.

Форментера

Най-малкият от Балеарските острови –  Форментера, се намира близо до Ибиса и очарова както с девствените си  плажове, така и с камерните си забележителности – от малките площади до белите варовикови имения. Това е вашето място, ако търсите красива природа  и спокойствие.

Лансароте
Представете си, че сте на Марс – вулканичният Лансароте, най-източният от Канарските острови, е пълен с невероятни пейзажи. Той е по-малко известен и популярен от Тенерифе или Гран Канария, но омагьосва с високо разположените си  села, заобиколени от палми, и приказните плажове с черен пясък, както и с националния  парк, където може да видите спящи вулкани.

Онс
Освен с многото рибари, редките растения в националния парк и дивите си плажове, Онс е интересен и с пешеходните си маршрути и прекрасни ястия. Ако посетите този остров в Атлантическия океан,задължително опитайте  октопода на скара в някой от галисийските ресторанти. Най-близкият до Онс голям град на континента е Понтеведра –  чудесна отправна точка за пътуване.

Кабрера
Връщаме се в околностите на Майорка – Кабрера е защитена природна зона, където може безкрайно да наблюдавате морската фауна. Костенурките, делфините и цветните риби са приятно допълнение към плажовете, скалите и селата, чиято история датира от ХІV век.

Гомера

Островът е слабо позната територия за туристите и сякаш е по-подходящ за развитието на селско стопанство, отколкото за курортната почивка. Но големите плажове, пешеходните пътеки и автентичните впечатления са повече от достатъчни.