Най-красивите езера в САЩ

Това са 17 от най-красивите езера в САЩ, които можете да изберете за следващото си пътешествие или просто да им се насладите, гледайки ги от екрана.

1. Национален парк „Ледникът“, Монтана

Национален парк „Ледникът“, Монтана

Има много езера, които си струва да се видят в Национален парк „Ледникът“. Най-голямото сред тях е Макдоналд. Паркът се намира на границата между САЩ и Канада е едно от най-добрите места за посещение, ако обичате да бъдете на открито. Също така то е сред от най-добрите места в САЩ за туристически преходи и пътувания. Освен езерата, ще откриете спиращ дъха резерват, пълен с ледникови върхове, долини и близки курортни градове.

2. Национален парк „Гранд Тетон“, Уайоминг

Национален парк „Гранд Тетон“, Уайоминг

Национален парк „Гранд Тетон“ е един от най-добрите резервати в страната, отчасти поради богатството си от красиви езера. Едно от най-красивите е езерото Делта, прочуто с тюркоазените си води. Най-известната северна част на района е луксозният селски планински курорт „Джаксън Хоул“.

3. Езерото Тахо на границата на щатите Калифорния и Невада

Езерото Тахо

Без значение по кое време на годината посещавате езерото Тахо, красотата на кристално чистото езеро, планините и чистия въздух винаги са поразителни. Мястото позволява да се практикуват водни спортове през лятото,  пешеходен туризъм и скално катерене.

4. Езерата в Национален парк „Йосемити“, Калифорния

Езерата в Национален парк „Йосемити“, Калифорния

Национален парк „Йосемити“ е пълен с езера, реки и водоеми. Идеален е за почивка през уикенда. Красивите водопади, езера и планинските изгледи успяват да очароват всеки природолюбител.

5. Соленото езеро Бонвил, Юта

5. Соленото езеро Бонвил, Юта

Солените езера са едни от най-уникалните красиви гледки в природата. Те не са най-подходящите за плуване, но определено си струва да бъдат посетени.

6. Езерата във Вейл, Колорадо

Вейл е един от очарователните планински градове, в който ще се почувствате като в Европа. Самият град е по-скоро площад в село с малка колекция от бутици и ресторанти за посетители.

7. Езерото „Пауъл“ в Юта и Аризона

Езерото „Пауъл“ в Юта и Аризона

Това е място, което трябва да видите и да преживеете лично, за да повярвате, че е истинско, защото наистина изглежда нереално сякаш е на друга планета. Уверете се, че виждате Дъговия мост, който е сред най-големите естествени мостове в света.

8. Горното езеро, Мичиган

Горното езеро е най-голямото от петте Големи езера в Северна Америка. Красотата му е поразителна особено през есенния сезон.

9. Телурид, Колорадо

Заобиколен от планините Сан Хуан, Телурид в Колорадо спира дъха със забележителните си планински извори, включително Сините езера, Езерото Надежда, Сребърното езеро, Островното езеро и езерото Навахо.

Други прекрасни езера в САЩ, които заслужават да бъдат посетени поне веднъж са Редфиш в Айдахо, Тихоокеанските северозападни алпийски езера, езерото „Оуенс“, Голямото солено езеро в Юта, езерата „Моно“, „Трилиум“, „Диабло“ и „Джордж“.