Най-хубавите шведски хотели сред природата

Близо до Лапландия, на ръба на езеро или в гората, представяме ви четири невероятно красиви и уютни хотели, където ще се отпуснете с удоволствие сред шведската вълшебна природа.

 

  1. Stedsans in the Woods

Хотелът се намира в лен (област) Халанд, Южна Швеция и негови собственици са майстор-готвачите Мете Хелбек и Флеминг Шьот Хансен. Датското име на хотела „Stedsans“ се превежда като „усещане за място / посока“. Гостите могат да изберат една от 15 дървени каюти, всяка от които разполага с постлани с органично спално бельо меки легла, или някоя от гледащите към гората палатки. Мястото за отдих също предлага и плаваща в езерото сауна, шведска баня и ресторант. Насладете се на природната красота, изискания вкус на приготвените местни блюда и шведско-датското гостоприемство.

  1. Wanås

Замъкът Wanås в лен Сконе е очарователен семеен хотел, който е управляван от девето поколение шведи. Бутиковото място за отдих се характелизира със съвременна елегантност: смесване на старинни мебели, съвременно изкуство,  естествени материали и стени от селски тип (на анг: rustic style – непретенциозен стил, вдъхновен от природата, отличаващ се с простите си и земни цветове). Сградата разполага с единадесет индивидуално декорирани двойни стаи, включително три апартамента от тип Junior Suite, всичките от които са снабдени с удобни легла и мебели по поръчка, а преди година обновените конюшни от XVIII век отново отварят врати. Популярният ресторант се зарежда с хранителни продукти от местна продукция: от био ферма, от гората и от локални производители.  Със сигурност ще останете много доволни от предстоя си.

  1. Loft House

Тази голяма дървена кабина в лен Хелсингланд, приличаща на детска къщичка на дърво, е разположена десет метра над земята и гледа директно към ски зоната. Нейният архитект е известната шведка Хана Мишелсон. Дизайнът на мястото за отдих се характелизира с минималистичен стил и японски влияния. Постройката е разделена на два етажа: първият включва жилищно пространство с японско легло футон, баня и малка кухня, а вторият служи като Дзен обсерватория, където посетителите могат да медитират, да правят йога или просто да пият чай, възхищавайки се на заобикалящата ги природа. В допълнение СПА курортът Orbaden, който е специализиран в скандинавските масажи, се намира само на няколко минути пеша. Чист въздух, СПА терапии, Джен атмосфера, разходки сред природата – какво друго му трябва на човек, за да е щастлив?

  1. The 7th Room

Кент и Брита Линдвал, собствениците на емблематичния Treehotel, представиха през зимата на 2017 г. новия си архитектурен шедьовър в лен Норботен, Северна Швеция. Огромната стъклена кабина, която се намира на десетина метра над земята, е проектирана от студио Snøhetta и предлага най-зрелищната гледка към северното сияние. Другите ключови елементи на място са облицованата със светло дърво сауна, органичните продукти за красота в баниите и ресторантът, чието меню е разработено според риболова и лова на деня. Стопаните дообясняват, че хотелът представлява сбъдната детска мечта, която комбинира идеално в себе си и лукса, и пространството.