Най-добрите тематични паркове в Обединеното кралство

В разгара на лятото и лятната ваканция TRIPADVISOR обяви най-добрите увеселителни паркове във Великобритания за 2019 година. Резултатите се основават на отзивите на посетителите като уебсайтът взима предвид броя на отзивите, както и оценките, дадени на атракцията за последната година. Вижте десетте най-популярни атракционни паркове, подходящи за незабравимо щуро семейно приключение.

 

Paultons Park, Romsey

„Паултънс Парк“, домът на известното анимирано прасе Пепа, заема първа позиция в класацията. А най-добрата новина за почитателите на мястото е, че фамилният фаворит наскоро обяви огромен нов тематичен свят, който трябва да стартира през 2020 г. Цените на билетите за парка започват от 30,50 паунда за възрастни, а за децата с височина до един метър са безплатни.

The Milky Way Adventure Park, Clovelly

Атракционният тематичен парк на Млечния път в Девън има вътрешни и външни атракции. Най-новата през тази година е Ziggy’s Blast Quest, която предлага вълнуващо интерактивно изживяване. Билетите започват от 15,45 британски лири за възрастни и деца между 3 и 17 години, 7 паунда за деца на възраст от една до две години и безплатно за тези под една годинка.

 

 

Blackpool Pleasure Beach, Blackpool

Единствената британска земя Nickelodeon е тук, на Blackpool Pleasure Beach. С цялата плеяда герои от детския забавен канал номер едно в света Nickelodeon, това място е любимо на децата. Цените на билетите започват от 28 британски лири за възрастни и 26 британски лири за деца при онлайн резервация.

 

Clifton Park, Rotherham

Clifton Park разполага с редица занимания за семейството, сред които са мини голф и тематичен увеселителен парк за деца. А най-хубавото е, че мястото има и много безплатни атракции. Насладете се на незабравим забавен ден за цялото семейство.

 

Sundown Adventureland, Retford

Sundown Adventureland предлага дълги разходки и атракции за деца, включително такива, посветени на любимите Angry Bird. Билетите са по височина – възрастни и деца над 90 см ще трябва да заплатят 16,75 паунда, докато тези под тази мярка могат да влязат напълно безплатно.

 

Adventure Island, Southend-on-Sea

Да посетите Adventure Island е безплатно, но ако искате да използвате атракционните съоръжения е необходимо да си закупите една от лентите им за китки. Вземете ги онлайн, преди да отидете, на цена започваща от 15 британски лири. Освен безплатния вход, всяко дете под 1,2 метра получава правото на безплатен възрастен придружител. Забавлявайте се и се заредете с адреналин!

 

Crealy Family Theme Park, Exeter

Тематичният парк на семейство Crealy има цял набор от атракции и можете да останете там за една приказна лятна кратка почивка. Паркът разполага с хижи за хидромасажни вани и глампинг зони, а също така е домакин и на събития. Ако не знаете какво е „глампинг“, то определено си заслужава да опитате – названието на този тип ваканция комбинира думите „glamour“ и „capming“, т.е. в превод означава „бляскав къмпинг“. Глампингът пренася света на премиум удобствата сред природата – това са луксозните кемпери, шатри или палатки на необичайни локации, снабдени с удобствата на хотелска стая и с първокласно обслужване под открито небе. Билетите за Crealy Family Theme Park се базират на височината на посетителите и започват от 13,56 паунда за тези между 92см и 100см и 17,56 паунда за тези над 100см, при онлайн резервация.

 

Brighton Palace Pier, Brighton

Това място е особено подходящо за любителите на по-традиционните атракциони. Тук има всичко – от въртележки и виенско колело до батути. Билетите са с начална цена от 22,50 паунда за възрастни. Този увеселителен парк е домакин на различни панаири и има ретро влакчета, които ще покажат на съвременните деца как са се забавлявали родителите им навремето.

 

Harbour Park, Littlehampton

Harbour Park е чудесен, ако търсите забавление край морето – той се намира точно до брега и всичко в него е с морска тематика. Цената за посещение започва от 18 британски лири, ако резервирате онлайн. Harbour Park е идеалното място за приключенски семеен ден с много незабравими спомени.

 

Alton Towers, Alton

Alton Towers не се нуждае от представяне благодарение на известните си по цял свят влакчета, но там можете и да отседнете за кратка почивка. Любопитно е да знаете, че това е един от тематичните паркове във Великобритания, който ви предоставя безплатен вход, ако вали, когато го посещавате. А билети за вашето лятно приключение можете да намерите срещу 34 паунда.