Най-добрите европейски градове за уикенд тур

Планирате почивка през уикенда? Независимо дали търсите културен туризъм, интересен нощен живот или изискани ястия, със сигурност ще намерите европейски град, в който да се влюбите. Това са предпочитаните от повечето туристи дестинации, които са подходящи за пътувания през уикенда:

 

Копенхаген, Дания

Копенхаген е чудесен град за отдих през цялата година, който може да се похвали с много възможности за активности както на закрито, така и на открито. През лятото има много места за плуване в открити води близо до центъра на града, както и паркове пълни с хора, които се радват на хубавото време. През по-студените месеци посетителите могат да потърсят най-уютните кафенета, за да се отдадат на местните интересни обичаи, докато се наслаждават на чаша кафе. Музеите и галериите в града са сред най-добрите в Европа, а по отношение на храната, то определено има огромен избор от ресторанти от световна класа.

 

Берлин, Германия

Ако търсите град с интересна история, то Берлин е една от най-вълнуващите дестинации в Европа. Има много какво да опознаете от духа на миналото на града, интересни паметници и музеи, посветени на събитията от Втората световна война и периода на Берлинската стена. Предпочитате да се отдадете на шопинг през уикенда? Не се притеснявайте, Берлин предлага много магазини, които да посетите и да намерите своите неочаквани находки. Нощният живот в града може да задоволи и най-взискателния турист – независимо дали предпочитате да се забавлявате в емблематичните подземни места или да разгледате по-спокойните независими барове и ресторанти на Neukoln и Kreuzberg, то тази европейска дестинация ще ви предложи огромен избор за забавления.

 

Амстердам, Холандия

Този процъфтяващ град е идеален за релаксираща градска почивка, с възможност за разходка с лодка около емблематичните канали. Амстердам е известен и като перфектния град за пазаруване през уикенда, с многото си магазини и популярния търговски район Nine Streets. Ако обичате да се разхождате из града, да се възхищавате на забележителностите и да търсите интересна архитектура, ще се влюбите в разходките из тесните улички на Амстердам, докато снимате каналите и известните „неприлични“ сгради.

 

Белград, Сърбия

Сръбската столица Белград се рекламира като „новия Берлин“ благодарение на изобилието от музеи, галерии и вълнуващия нощен живот. През летните месеци комбинирайте екскурзията си с морска почивка на плажовете, които са разположени на южния бряг на река Сава – изберете между освежаващо плуване или наемането на каяк, за да видите повече от бреговата линия, а защо да не се насладите и на двете преживявания? Вечерта може да се разхладите в някой от баровете в града в Cetinjska 15, разположени около изоставена пивоварна.

 

Хелзинки, Финландия

Хелзинки е процъфтяващ космополитен град с много възможности. Всеки, който се интересува от скандинавския дизайн, ще се наслади на посещението си в многобройните галерии на града. Любителите на разходките на открито, могат да опитат кратко пътуване с обществен транспорт и да открият дивата природа, която заобикаля града, както и националните паркове, които са лесно достъпни. Вечерта можете да се насладите на барове и ресторанти, които предлагат изискани ястия или популярната в страната веганска кухня.

 

Порто, Португалия

Можете да прекарате цял уикенд, просто да се разхождате, да се наслаждавате и да се възхищавате на гледките на Порто, да спирате от време на време за освежаваща напитка и традиционни сладкиши. Други възможности включват разходка с лодка по реката на пристанището, с което градът е известен или обиколка на избите на града и дегустация.

 

Будапеща, Унгария

Независимо дали търсите релаксиращо бягство, оживен нощен живот или историческа архитектура, Будапеща предлага по нещо за всекиго. Прекарайте сутрините, разхождайки се в един от многото минерални извори в града, а следобедите в опознаване на Буда и Пеща, за да се насладите на величествената архитектура и впечатляващата гледка към реката. И нощният живот предлага много непознати кътчета за за откриване, от романтични места за вечеря на свещи до някои от най-известните партита в цяла Европа.