Насекоми, наркотици, порно: странни неща, които носят имената на звезди

Ако по-рано сте мислили, че учените са сериозни и дори скучни хора, които се взират в епруветките в лабораториите, бързаме да ви разубедим. Много от тях имат прекрасно образно мислене и разкошно чувство за хумор. Ето доказателствата:

 

Воден кърлеж в чест на Дженифър Лопес

През 2014-а в Пуерто Рико учените откриха нов тип воден кърлеж. Насекомото е кръстено Litarachna lopezae в чест на Дженифър Лопес. Изследователите признават, че били вдъхновени от песните и клиповете на латиноамериканската певица докато пишели докладите си.

 

 

Порно в чест на Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо е сред най-търсените и най-сексапилни футболисти на планетата. Затова не е изненадващо, че улици и някои други географски обекти, са кръстени в негова чест. Португалски режисьори, обаче, отидоха още по-далеч вмъквайки  името на нападателя на „Ювентус“ в заглавието на порнофилм.

„Роналдо е световно известен футболист и това ще ни помогне да продадем лентата извън пределите на Португалия“, коментира идеята си режисьорът на филма Карлуш Ферейра. Впрочем името на Кристиано вече носят летище, самолет и дори галактика. Иначе казано, майката на футболиста има с какво да се гордее.

 

Бира в чест на Мадона

Мадона винаги е казвала, че се опитва да спазва здравословен начин на живот, но производителите на алкохолни напитки изглежда са пропуснали тази информация. През 2004 г. те кръстиха в чест на певицата нова марка пиво – Material Girl Ale. Етикетът изцяло повтаря дизайна на корицата на албума изпълнителката Immaculate Collection, а самата напитка съдържа 7.5% алкохол.

„С новата бира отбелязахме значимо събитие – завръщането на Мадона в Манчестър след десет години…  Връчихме на певицата каса бира зад кулисите, но не сме сигурни, че я е опитала“, коментира собственикът на пивоварната, където е произведена напитката.

 

Наркотици в чест на Бритни Спиърс и Кристина Агилера

През 2014-а полицаите в Ню Йорк задържаха дилъри на наркотици, които преследвали от дълго време. Мъжете не можели да бъдат лесно хванати, защото използвали специален жаргон.

На разпита момчетата признали, че наричали кокаина на кристали Бритни Спиърс, а кокаина на прах- Кристина Агилера. Околните пък не виждали необичайно в това, че младите хора обсъждат популярни певци.

 

Сорт пъпеш в чест на Джъстин Тимбърлейк

Израелски фермери решили да подходят креативно към избора на име за нов сорт пъпеш. Те разбрали, че изискванията на Джъстин Тимбърлейк включват клауза за плодова салата с резени от този плод. Малко преди певецът да пристигне на турне в Тел Авив, фермерите се свързали с неговите продуценти, за да предложат угощение на музиканта. Как Джъстин е регирал на оказаната му чест, е неизвестно.

 

Насекомо в чест на Бионсе

Австралийски учени случайно кръстиха новооткрит вид конска муха в чест на Бионсе. Насекомото е официално регистрирано като Scaptia (Plinthina) beyonceae.

Странната идея хрумнала на учения Брайън Лесар. На коремчето на конската муха той открил златисти власинки, които предизвикали в него асоциация с известната певица. Така че сега съпругата на Джей Зи има сериозен съперник от света на фауната.

Болест в чест на Виктория Бекъм

Виктория Бекъм винаги е била известна с любовта си към големите аксесоари. И този факт беше използван от лекарите. Те успели да установят, че хората, които носят големи чанти, по-често страдат от редовни болки в гърба, мускулни разкъсвания и възпаление на сухожилията на рамото. Специалистите нарекоха този синдром „пошитис“ (от Posh, както наричаха Виктория докато беше част от Spice Girls).