Напусна ни Мари Фредериксон, звездата от Roxette

Солистката на групата Roxette Мари Фредриксон почина на 62-годишна възраст. Това съобщи шведското издание Expressen във вторник, 10 декември, позовавайки се на мениджъра на групата Димберг: „С прискърбие съобщаваме, че един от нашите най-големи и и любими артисти си отиде от нас. Мари Фредериксон почина сутринта на 9 декември от болестта си“.

 

Тя беше свръхпопулярна изпълнителка, звезда на шведския дует, в който пееше с Пер Гесле от 1986-а. Техните композиции Listen to your heart, It Must Have Been Love, The Look караха милиони фенове в цял свят да плачат и да се смеят от щастие.

Пер Гесле заяви: „До неотдавна двамата с Мари седяхме в малкото ми жилище и споделяхме мечтите си. Благодаря ти, Мари, за всичко. Ти беше уникален музикант, певица от високо ниво, което едва ли някога ще достигнем отново. Ти украси черно-белите ми песни с най-красивите цветове“.

Погребението ще се състои в присъствието на най-близките й хора, съобщиха съпругът и децата на Мари.

Певицата се бореше с рака  от 2002 година. Въпреки успешната операция за отстраняване на мозъчен тумор, Мари Ериксон получи допълнителни увреждания, загуби способността да чете и да брои, ослепя с дясното око и през 2016-а спря концертната си дейност. Певицата издаде общо осем студийни албума, последният от които през 2013 година.

Roxette е една от най-популярните поп и рок групи в историята на музикалната индустрия. Шведският дует се прочу още с излизането на първата композиция Neverending Love.