Нанси Пелоси демонстрира как да се предпазваме със стил

Въпреки споровете в Белия дом около здравната криза, причинена от коронавируса, Нанси Пелоси се отнася изключително сериозно към сегашната пандемия. Разказваме ви за добрия пример, който дава на сънародниците си председателят на Камарата на представителите на Съединените американски щати.

 

Докато 45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания продължават да шокират американското общество с пренебрежението си към противоепидемичните мерки срещу COVID-19, за мнозина Нанси Пелоси се превърна в пример за подражание. Причината е в засилената ѝ активност през последните месеци, през които не спря да окуражава своите сънародници си да практикуват социалното дистанциране и да носят предпазни маски, за да се „изглади кривата“ на сегашната пандемия. Добре снабденият гардероб на Пелоси също ѝ „помага“ много в тази мисия.

Нанси Пелоси – председателят на Камарата на представителите на Съединените американски щати.

На пресконференциите и събитията, в които участва, съпругата на американския бизнесмен Пол Пелоси носи най-различни модели цветни шалове или маски, които идеално пасват на тоалета, който е избрала за деня. Все пак дамата е известна с изискания си и моден вкус. Сред най-стилните ѝ аутфити са бял костюм с кафява блуза и шал с графичен пясъчен принт; небесносиня рокля със син копринен шал; безупречно съчетан розов костюм с шал и бяла блуза; бял блейзър с тъмносиня блуза и маска със син десен; оранжев костюм с бяла блуза и шал в сьомгави оттенъци.

За разлика от повечето федерални власти, разполагащи с огромна мощ, конгресменката следи поставените от правителството и здравните служители задачи, свързани със здравеопазването. Неотдавна тя посети дихателен център, където забеляза, че голяма част от обслужващия персонал носи захабени стандартни маски. Осъзнавайки сериозната нужда от нови лични предпазни средства, Нанси Пелоси реши, че ще бъде много грубо и неуважително да се появява всеки път с чисто нова маска. Тогава ѝ хрумва идеята да се възползва от богата си колекция от луксозни шалове.

Разбира се, влиятелната дама, която е и опитен политик, знае не само как да се държи на политическата сцена, но и какво впечатление иска да направи. Талантът ѝ да подбира и съчетава цветни маски и шалове с дрехите си, докато изпълнява своите задълженията, впечатли дори „Ню Йорк Таймс“. Ето какво писа всекидневникът за нейния избор: „ плат с приличен филтрационен потенциал – два слоя тежък памук и фланела – увеличава шансовете за избягването на вируса“.

Фактът, че госпожа Пелоси умело комбинира предпазните аксесоари с тоалетите си показва, че тя не прави компромиси с външния си вид, дори по време на пандемия. Тя не пропуска да демонстрира на сънародниците си, особено на по-младите поколения, че няма нищо срамно в носенето на предпазни маски и шалове, докато не отмине кризата. Обратното, липсата им е проява на безотговорност, а съчетаването им с дрехите може да бъде забавно и да показва добър вкус. Впрочем инициативата ѝ е подобна на тази на испанския бранд Bershka, за която списание „Banker Special“ вече писа – http://www.special.bg/covid-19-bershka-maski-i-retsesiya/.

Не е тайна, че изисканата дама вдъхновява не само гражданите на Съединените щати, но и своите колеги. Преди броени дни Хилари Клинтън, бивш държавен секретар и кандидат за президент, фотографира Нанси Пелоси и публикува снимката в профила си в  Instagram с текст: „Лидер на мнозинството в Камарата и цветен координатор на маски и костюми“.