На всеки може да се случи: „извънбрачният“ син на принц Чарлз се бори за истината

Австралиецът Саймън Доранте Дей, убеден, че е непризнат, незаконен син на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс, реши да поиска потвърждаването на този факт чрез Върховния съд на Австралия. Той се опитва да докаже, че наследникът на британския трон и съпругата му са неговите истински родители. В навечерието на 27 януари белгийката Делфин Боел успя да се сдобие с потвърждение за бащинството на бившия крал на Белгия Албер II с помощта на ДНК тест, който бившият монарх се съгласи да премине.

 

Роденият в Британия австралиец Саймън Доранте Дей, който смята себе си за непризнат внук на кралица Елизабет Втора, иска да принуди принц Чарлз и съпругата му Камила да дадат ДНК за анализ, с надеждата да докаже, че те са негови родители. Това съобщава таблоидът Daily Mail.
Петдесет и три годишният жител на Куинсланд отдавна твърди, че е извънбрачен син на Камила Паркър Боулс и принц Чарлз. Сега той планира да се обърне към Върховния съд на Австралия, за да накара предполагаемите му родители да участват в ДНК анализ. Мъжът и преди това е ходил по съдилища, където твърденията му са били отхвърляни многократно, но Доранте Дей отказва да спре „четиридесет годишното търсене на истината“ за своите родители.
„Това е най-важната стъпка, която съм предприемал досега – трябваше да им определя краен срок, защото имам нужда от отговори“, коментира Саймън решението си.

Доранте Дей смята, че това е най-експлозивната новина в британското кралско семейство, която може да предизвика „паника“ сред членовете му. Мъжът е убеден, че на разговорите в Сандрингам, които бяха посветени на  Megxit, въпросът му е бил обсъден наравно с проблема на принц Хари и Меган Маркъл.

„Докато целият свят мислеше, че говорят за Хари, ние вярваме, че този въпрос също е бил на дневен ред и е бил обсъден“, казва той.

Доранте Дей е роден в Госпорт, Великобритания през април 1966-а. Когато станал на година и половина бил осиновен от двойка възрастни британци, които се преместили с него в Австралия. Саймън твърди, че приемните му дядо и баба са работили за кралицата и принц Филип като готвач и градинар и са му споменавали „много пъти“, че е „дете на Чарлз и Камила“.

„Знам, че звучи невероятно, но всичко, което казвам, може да бъде проверено … Аз съм просто човек, който търси биологичните си родители и всички пътища ме връщат към Камила и Чарлз“, споделя мъжът пред медиите.

Ако твърденията му са верни, Доранте-Дей би трябвало да е заченат през 1965-а, когато Чарлз е едва на 17, а Камила – на 18 години.

Любопитно е, че съпругата на Саймън – Елвиан, го подкрепя: „Вярваме, че Камила е забременяла от Чарлз и с помощта на кралското и собственото си семейство е отгледала Саймън до 18 месеца“, каза тя пред репортери.

Мъжът нарича себе си „принц Саймън“ в социалните мрежи, а страницата му във Фейсбук е изпълнена с публикации, в които сравнява лицето си с детски и съвременни фотографии на лицата на Чарлз, Камила и техните деца, като обръща особено внимание на принц Уилям и Том Паркър – Боулс, синът на Камила. Доранте Дей твърди, че скулите и зъбите му много приличат на „Уиндзорските“.

През миналата година „принцът“ заяви, че смъртта на принцеса Даяна през август 1997-а е настъпила, след като „тя щеше да направи това публично достояние“, тоест да каже, че Чарлз и Камила имат извънбрачен син.

Мъжът споделя още, че има неопровержими доказателства, потвърждаващи теорията му, но в една от публикациите си в социалните мрежи написа: „Тъй като сега всичко това е част от съдебното дело, не мога да разкрия подробностите.“

Историята „Доранте Дей“ едва ли е вярна, но извънбрачните деца в кралските семейства – макар и необичайни, не са толкова редки, колкото изглежда на пръв поглед. В понеделник, 27 януари, бившият крал на Белгия Алберт II призна извънбрачната си дъщеря след дългогодишни разправии.

Бившият крал на Белгия Алберт II и извънбрачната му дъщеря художничката Делфин Боел.

В началото на седмицата адвокатът на Алберт публикува изявление, в което се казва, че след като е проучил резултатите от ДНК теста, бившият монарх е готов да признае, че белгийската художничка Делфин Боел е негова дъщеря от белгийската аристократка баронеса Сибил дьо Сели Лонгшам. „Крал Албърт реши с чиста съвест да прекрати тази болезнена процедура“, обясни адвокатът.

Преди седем години Делфин Боел поиска среща с крал Алберт и двете му деца, херцога на Брабант, сега крал Филип, и белгийската принцеса Астрид, ерцгерцогиня на Австрия, надявайки се да получи ДНК за тестване. По онова време кралят се ползваше с имунитет, но ранното му оттегляне от трона през юли 2013 г. позволи на Боел да направи ново искане.