Митове за идеалните отношения

Ние не знаем какво е това идеални отношения, но знаем какво може да ги разруши – неоправданите очаквания, предизвикани от общоприетите стандарти. Така че е време  да развенчаем някои митове.

 

Партньорите ви са длъжни да обожават вашите приятели и семейството ви

Не, единственото което са длъжни е да не показват, че ненавиждат тези празнодумци, когато се срещат с тях на тържествени мероприятия. Половинката ви е длъжна да прави това, само заради безграничната си любов към вас и правилата на приличие. Вашите близки може  да бъдат истински досадници и никой не е длъжен да ги обича, заради роднинството ви. Достатъчно е уважението и непроницаемата физиономия докато нетактичната ви приятелка сътворява поредния гаф.

Идеалните двойки споделят изцяло хобитата на другия

Потресаващо е, когато може да споделите с любимия човек своите увлечения и интереси, още по-добре, ако той по принцип е заклет фен на градинарството като вас, и е готов да жертва всички пролетни уикенди, за да поливате заедно теменужките.  Но няма нищо лошо или укоримо, ако двамата се интересувате от различни неща. Нещо повече, това е признак, че не сте обсебен  от връзката си и не губите себе си като личност. Да споделяш е хубаво нещо, но да се „удавиш“ в другия човек, недотам.

 

 

Редовният секс е залог за идеални отношениея            

По принцип в това твърдение има известна истина, но разбирането за „редовност“ е различно за всяка двойка. Пък и щастието не е в количеството, а в качеството. Страхотният секс във вторник е по-добър от формалния, но всеки ден. Отношенията означават взаимно разбиране и усещане към другия, а не луд секс при всяка възможност. Понякога наистина трябва да се успокоите и да спрете да се сравнявате с разказите на ваши познати за сексуалния им живот. Най-вероятно той не е толкова разнообразен, колкото  го описват.

Правилните отношения трябва да се развиват по план

Бонбонено-букетна идилия, преход към нов етап, съвместно съжителство, сватба, деца, ипотека, куче, кредит, още едно дете и т.н., това се случва в 9 от 10 случая. Всички тези условности са само стандартен модел на поведение, при това най-разпространения и обикновения. Наистина ли мислите, че ще бъдете по-нещастни, ако всичко тръгне малко по-различно, а именно така, както всъщност искате. Не ви е необходима сватба – решението е ваше, искате деца след десет години – от вас зависи, страхувате се от ипотеки – и има защо.

 

 

Партньорите винаги трябва да искат да са заедно

„Само не това!“ – би възкликнала добрата половина от човечеството.  Личното пространство и желанието да бъдеш сам, все още не са отменени.  Няма нищо неествено в това  да се отделиш понякога от половинката си и да искаш да си далеч от всички. Не бъдете деца и позволявайте на другия, макар и рядко, да се почине без вас.

Щастливите двойки никога не се карат

Отношенията се изграждат възоснова на разговори, изразяване на желания и мнения, което естествено може да доведе до спорове и изясняване на взаимоотношенията. Разбира се, не става дума за насилие и ежедневни скандали, но споровете за цвета на щорите, филма за вечерта или плановете за уикенда, са житейски и повече от нормални. Пък и тихите пристанища обикновено крият много дяволи – безразличие, омраза, равнодушие и неприязън… Така че се страхувайте от идилията, а не от мексиканските страсти.