Милиардерът Ричард Брансън показа униформи за космически туристи

Производителят на дрехи Under Armour, заедно с Virgin Galactic и милиардерът Ричард Брансън, представиха футуристична униформа за „частни астронавти“, които ще пътуват в космоса като туристи. Оказа се, че костюмите приличат на тези, които носят героите в  научнофантастичните филми.

Колекцията е създадена специално за космически пътешественици. Основният комплект на  униформата включва скафандър, обувки, тренировъчен костюм и лимитирана серия якета за астронавти.

Очевидно е, че идеята за дизайна е взаимствана от костюмите, които носят актьорите във филми като Star Trek. Създателите обаче не са забравили, те трябва да са  удобни и функционални. Затова са се съобразили с препоръките на  лекари, инструктори на космонавти, пилоти и инженери, поканени като консултанти при разработването на костюмите.

Униформите за космическите туристи са изработени от лека, лятна материя и са  „оборудвани“ със специални възглавнички на коленете и лактите, които да ги предпазят при сблъсък в състояние на безтегловност. Освен това са снабдени с голям брой почти невидими джобове, в които трябва да се побере всичко необходимо на един  астронавт турист. Производителите  обърнаха специално внимание на термо и влаго регулиращите качества на костюмите.

Virgin Galactic ще започне да осъществява туристически космически полети през 2020 година. Суборбиталният полет с продължителност 90 минути ще струва на пътешествениците 250 хил. долара.