Mercedes-Maybach S600 Pullman

Тази модификация струва около 3 млн. лева и за нея се чака две години.

Флагманът на Mercedes-Benz – лимузината S-Class, се предлага в поне четири версии с различна дължина. Става дума за стандартният седан, неговият вариант с удължена база, още по-дългият Maybach, както и за луксозният Pullman.

През тази година ценителите на качествените автомобили бяха впечатлени от едно любопитно видео, в което бе представен не обичайният Pullman, а неговият най-скъп вариант – Guard. Както личи от името, той е брониран и е в състояние да предпази пътниците от всякакви опасности. Дори гумите на лимузината са непробиваеми от куршуми, а зад задните седалки е поставена стоманена преграда, която защитава главите на пасажерите дори при евентуална терористична атака.

Автомобилът от видеото има интересна история, тъй като представлява комбинация между Maybach и Pullman, при това на последната версия на S-Class. Неговите отличителни елементи са решетката на радиатора с вертикални планки, както и обновената изпускателна система. Дължината на лимузина е 6.5 метра, а общото тегло – 5.6 тона. Под капака е поставен 6.0-литров V12 с две турбини, развиващ мощност от 523 к.с. и максимален въртящ момент от 900 нютон метра.

Всичко това си има и сериозна цена – 1.5 млн. евро. Това превръща автомобила в най-скъпият модел на Mercedes, който можете да си поръчате. Хиперколата Koenigsegg One струва повече, но  е изцяло разпродадена. И още нещо – производството на такъв автомобил отнема поне 21 месеца.