Special Weekly

Men Follow

Технологични играчки

Сони Cyber-Shot DSC-TX1


Да имаш компактен фотоапарат в джоба е повече от нормално и, общо взето, трудно може да се определи кой модел е по-добър от другите. Изключение прави Сони Cyber-Shot DSC- TX1 , който освен че прави фантастични снимки благодарение на превъзходната си Карл Цайс оптика, заснема и видео в HD 720р качество.


Цена: около 800 лв.


nbsp;


IronKey Enterprise D200


Запитвали ли сте се някога как агенти на ФБР съхраняват секретна информация на дигитален носител, без да се излагат на излишни рискове? Отговорът е в предложението на американската фирмата IronKey, чийто продукт Enterprise е абсолютен лидер в това отношение. Двеста петдесет и шест битовото AES хардуерно криптиране на информацията гарантира най-високо ниво на сигурност, спокойни сънища, както и възможността да разрушите съхранената информация дистанционно през ИНТЕРНЕТ, в случай че флашката бъде загубена или открадната.


Цена: около 200 лв. за 8GB версия


nbsp;


Pentax K-x


Стане ли въпрос за по-масови, полупрофесионални огледално-рефлексни фотоапарати, в съзнанието веднага изникват моделите на Canon, Nikon, а отскоро дори и на Sony. Ако все пак обаче не държите на традицията да притежавате нещо черно и скучно, задължително трябва да погледнете фотоапарата K-x на Pentax. Той се предлага в няколко цвята, включително и наситено червено, снежнобяло и, разбира се, не на последно място в розово. Колкото до качеството на снимките, при Pentax то е гарантирано. Цена: около 1200 лв. (в комплект с обектив)


nbsp;


Sony Vaio P-Series


Ултрапортативните лаптопи, които дори успяха да извоюват свое собствено название - нетбук, вече се предлагат във всички компютърни магазини, но сякаш все още не са достигнали желаното техническо ниво. За съжаление липсата на достатъчно мощен процесор и слабата разделителна способност на дисплея често присъстват в параметрите им. P-серията на Vaio, от Sony обаче за пореден път доказва, че и най-досадните недостатъци са преодолими. Лаптопът има два гигабайта оперативна памет, двугигахерцов двуядрен Интел Атом процесор, 8- инчов дисплей, но с невероятната резолюция от 1600х768 пиксела, както и опционален 256GB SSD твърд диск. И всичко това е събрано само в 600 грама.


Цена: около 2500 лв.


nbsp;


Brinell portable hard disk


Немската фирма Brinell се занимава с производството на преносими хард дискове, но с по-различни характеристики, които веднага ги отличават от масовото производство. Хард дисковете се изработени от висококачествени материали като специален вид дърво, стомана, кожа и дори карбон. Размерите им, които се доближават до големината на кредитна карта, са обратнопропорционални на информацията, която могат да поберат - до 500 гигабайта.


Цена: около 600 лв.


nbsp;


Нов Apple iMac


Apple разширява непрекъснато пазарния си дял в световен мащаб, а всеки нов продукт на компанията е логично обяснение за този успех. iMac е олицетворение на идеята за настолен компютър за домашна употреба и по принцип никога не се е характеризирал с някакви изключителни параметри. Още повече че фирмата произвежда друг модел Мackintosh за професионални цели. Последният ъпдейт на iMac е все още топъл на пазара и този път като че ли сериозно вдигна летвата. Уникалното в този компютър е интегрирането на последно поколение 4-ядрен процесор на Интел i5 и i7 (2.66 и 2.86GHz), дисплей с нова IPS матрица в размери вече 21.5 и 27, оперативна памет DDR3 до 16GB, както и твърд диск до 2 терабайта.


Цена: от 2200 лв.