Special Weekly

Men Follow

Технологични идеи за лятото

S 250 47a3981c c855 454b 9222 c91c2151be7c
S 250 841df09a 884e 47f7 ae5a 064312028d6a

Лятото е време за море, екзотични пътешествия, планински излети и всичко полезно, което ще ни помогне да релаксираме. С книга в ръка под чадъра на плажа или с раница по горските пътеки забравяме за технологичните изкушения на цивилизацията и търсим хармония с природата. Но модерните устройства също могат да се погрижат за вашата "зелена" почивка, за по-добрата ви физическа форма или за забавленията на плажа.

 

 

The Hydaway

Сред най-неприятните сценарии в разгара на летните жеги е да закъсате за глътка вода. Разбира се, ако наоколо се намира магазин или бензиностанция ще се спасите с пластмасова бутилка. В резултат на това всяка минута 90 хил. празни пластмасови шишета чакат някой да ги рециклира. Проблемът е, че бутилките за многократна употреба и термосите за вода са много обемисти и неудобни за носене. Повечето, но не всички. Ако искате да се разтоварите от "водния багаж", разрешението е The Hydaway. Това е силиконово контейнерче, което се свива "на хармоника" до плоска сфера. То е с капаче, което спира водата да се плиска наоколо, а освен това си има и закачалка, за да го прикрепите към раница или към пътна чанта. Когато е сгънато, няма нищо по-лесно от това да го пъхнете в джоба си. Непромокаемата бутилка може да бъде разглобена и изпрана в съдомиялна машина. Предлага се в осем "летни" електрикови цветове, а цената е към 30 лева.

 

Elliptical Bicycle

Рано или късно всеки стига до извода, че е време да започне да поддържа физическата си форма. Някои практикуват йога, други катерят планини, трети топят калории във фитнеса. За нетренираните хора е много важно е да изберат подходящ вид спорт, който да не натоварва прекомерно коленете или ставите. В тази графа влизат например плуването и колоезденето. А ако не ви се свидят 2000 лв., може да се снабдите с нашумелия напоследък Elliptical Bicycle. Това е специален велосипед, който се задвижва от елипсовидни движения и натоварва комплексно цялото тяло, без да застрашава здравето ви. За разлика от обикновения неподвижен велоергометър, може да го ползвате навън, където преживяването е много по-забавно, а въздухът - по-чист. Достатъчно е да се отпуснете на кормилото, да влезете в степенките и краката сами тръгват напред-назад. Уредът е е мултифункционален - помага за изграждането на мускулатурата на бедрата, гърба и раменете, като в същото време балансира сърдечносъдовия ритъм. Интересна е и опцията да карате под наклон на една страна и да тренирате кръста, без да паднете, както би се случило на обикновено колело.

 

Wide Path Camper

Ако през цялата работна седмица сте били закотвени на бюро пред досадния компютър, идеята за почивка през уикенда автоматично се превръща в най-съкровената мечта. Следва обаче трудният въпрос - къде, с какво и как да отида? Опциите са много - може да хванете самолета към Лондон или Венеция, да скочите в колата и да поемете по магистралата към морето или пък да намерите къмпинг в близост до езеро, където да си вземете кемпер под наем. Впрочем всички тези варианти може да ви докарат  допълнителен стрес - било заради висенето по летищата, тежкия пътен трафик или лошите условия в къмпинга. Къде-къде по-лесно е да яхнете велосипеда и да си направите собствен къмпинг на най-близката китна полянка. Това е възможно с Wide Path Camper, който може да се закачи и да се тегли без проблем не само от мотоциклет, но и от велосипед. Миникараваната се префасонира във вид, удобен за ползване само в рамките на 3 минути - благодарение на носещите си конструкции и сгъваемия механизъм. Колкото и да изглежда невероятно, в нея се побира стандартно легло и маса с кът за хранене. Ако сте сам, ще се ширите като цар, но и за половинката ви ще се намери място... Под спалното помещение пък има ракла, в която можете да съхранявате дрехи и други полезни туристически принадлежности. "Вагончето" тежи по-малко от 50 килограма, а можете да си поръчате и "екстри" като слънчеви панели, украса и цвят, които се плащат над цената от 3500 лева.

 

The Coolest

Обикновените хладилни чанти са грозни, скучни и се чупят лесно. За сметка на това 60-литровият The Coolest е бъкан с толкова много забавления, че ще си търсите поводи да излизате с него колкото може по-често. Може да се пристрастите към вградения блендер за лед, който гарантира разхладителните "маргарити" и плодови шейкове за следващото ви пътешествие с яхта или за градинския излет. А ако не искате музиката да се отделя от вас, просто включете водоустойчивия Bluetooth високоговорител. Ако батерията на мобилния ви телефон падне критично, The Coolest помага със собствено USB зарядно. Тази хладилна чанта е изпълнява безброй летни желания, защото в нея се намира почти всичко. Като се започне от задължителната отварачка за бутилки, отделения за съдове, чинии за многократна употреба, керамичен нож, подвижен разделител в охладителното отделение, който се използва и като дъска за рязане. В капака са вградени водоустойчиви LED светлини, а вътрешна дренажна система изолира половината част и я пази студена, но суха. Още преди появата си на пазара The Coolest направи 13 млн. долара от предварителни продажби. Явно има защо.

 

Floating Golf Game

Когато става дума за голф, мненията са твърде поляризирани. "Голф-вдовиците" вероятно побесняват от яд, когато съпрузите им се върнат вкъщи в края на уикенда и вместо да ги целунат за поздрав, разпалено им обясняват колко готини нови тикове са си купили. Още по-взривоопасно става когато разговорът тръгне в посока графика за следващите голф сесии. Така че ако дамите по разбираеми причини мразят тази игра, може би не им остава нищо друго, освен да "влязат в тила на врага" и да се присъединят към отбора. Това е печеливш компромис, който ще ви излезе само стотина лева. Достатъчно е да имате басейн вкъщи или обществен плаж наоколо - Floating Golf Game ще свърши работа. Това е плаващо мини голф игрище, което в краен случай може да ползвате и на моравата в градината. Играта е много забавна и определено развива голф уменията до доста добро ниво. Може да ползвате оригиналните си стикове или надуваемите им аналози, с които да превземете игрището с три дупки. Топките са осем и са много меки, направени са от синтетична пяна, както и плуващият терен. И нищо чудно някой прекрасен ден "отчаяната" ви доскоро съпруга да ви покани с широка усмивка и стик в ръка на партия голф.

 

Hydro Powered Jetovator

Плуването все по-стремглаво отстъпва позицията си на най-забавен воден спорт. Джетовете, сърфът, ветроходството и другите модерни забавления гарантират далеч по-голяма доза адреналин, затова са предпочитани от младите търсачи на силни усещания. Ако искате да опитате нещо наистина нестандартно, с което да смаете публиката и разполагате с около 10 хил. лв., решението е Hydro Powered Jetovator. Мнозина биха се запитали - какво е това, когато зърнат за пръв път устройството. Всъщност става дума за летяща управляема седалка, която ще ви изстреля на 10 м над водата с помощта на мощна струя. Двигателят е гигантски маркуч, който "храни" с водно налягане трите дюзи на летящия уред. "Пилотът" може да се забавлява, като прави сложни въздушни фигури и лупинги или се гмурне със светлинна скорост в морските дълбини. Производителите казват, че машината е достатъчно надеждна, за да се ползва в солена вода, но все пак съветът е по възможност да избягвате Мъртво море.