Special Weekly

Men Follow

Tехноиграчки на сезона

ASUS Lamborghini - VX3


На тазгодишното ИТ изложение в Хановер - Cebit, ASUS представиха новото поколение лаптопи от серията ASUS Lamborghini - VX3. Те са ултратънки и разполагат с 12.1rdquo; монитор. Лаптопите са издържани nbsp;nbsp;традиционните за марката ldquo;Ламборгиниrdquo; цветове - черно и жълто. Направени са от луксозни материали - титанова сплав, сапфирено стъкло за лещите на камерата и висококачествена кожа. ASUS Lamborghini nbsp;VX3 работят под операционната система Windows Vista Ultimate. 12.1-инчовият лаптоп притежава nbsp;процесор Core 2 Duo Penryn с честота 2.5 GHz, 4 GB DDR2 RAM, 320 GB твърд диск и видеокарта GeForce 9300M с 256 MB памет. Останалите характеристики са: безжична мрежа, поддържаща стандарта 802.11n,nbsp; 3.5G свързаност и LightScribe DVD записвачка. Все още не е известна датата им на излизане на пазара.


XPERIA X1


XPERIA X1 е първият телефон на Sony Ericsson, който използва операционна система Windows Mobile. Той има подвижна QWERTY клавиатура, 3rdquo; WVGA (800 x 480 пиксела) сензорен екран и 3.2 МР камера с автофокус. Телефонът разполага и с Bluetooth, FM радио, aGPS приемник, 400МВ вградена памет, WiFi и microSD порт. Х1 е четирибандов, но работи и в UMTS/HSDPA/HSUPA мрежи. Размерите на XPERIA X1 са 110 x 53 x 16.7 мм, тежи 145 грама и ще бъде пуснат на пазара през втората половина на годината.


CANON DC 330


Новата широкоформатна DVD видеокамера Canon DC330 предлага висококачествен запис на видео и цифрови снимки. Това става благодарение на усъвършенствания й процесор DIGIC DV II. Камерата притежава 45х подобрено увеличение, управлява се лесно чрез джойстик и благодарение на нейния CCD сензор заснетите върху DVD диск кадри са готови за възпроизвеждане от домашен DVD плеър. nbsp;Съвместимостта на DC330 с двуслойни дискове, както и опцията за висококапацитетна батерия дава увеличено време за запис.


Nokia SU-1B Digital Pen


Nokia SU-1B Digital Pen е с неотличим външен вид от традиционните писалки, но за разлика от тях е в състояние да прехвърли написаното с нея към мобилен телефон с Bluetooth. След това запазената nbsp;информация може да се изпрати чрез MMS. Писалката на Nokia е изключително удобна за трансфер на схеми, рисунки и бележки към PC посредством USB кабел, като ги записва в BMP или JPEG формат.


SONY BRAVIA


Четиридесетинчовият Full HD LCD телевизор SONY BRAVIAreg; от серията X3500 има технология за подобряване на образа BRAVIA Engine Pro, вграден HD цифров TV тунер (MPEG4), вграден тунер за наземна цифрова (MPEG 2) телевизия, Live Colour Creation за живи цветове, MotionFlowtrade; 100 Hz за по-плавни бързодвижещи се образи и 3 HDMItrade; входа. Телевизорът разполага и с USB вход, както и с HD технология Photo TV за преглед на дигитални снимки с висока разделителна способност. BRAVIA nbsp;притежава и функцията Theatre Sync, която позволява телевизора и системата за домашно кино да бъдат управлявани с натискане на един бутон.