Special Weekly

Men Follow

Техноиграчки

Leica M9


В света на фотографията марката Лейка открай време е синоним за високо немско качество и престиж. За съжаление апаратите на бранда са професионални, големи по обем и подходящи по-скоро за студийни снимки. Изключение прави М серията, която от няколко години е на пазара и най-вече топмоделът М9. Той е малък, удобен за носене и изглежда толкова ретро, че би предизвикал усмивки сред лаиците, но сам по себе си е технологично чудо. Разполага с full frame сензор с 18.5 мегапиксела, взаимстван директно от професионалните модели Лейка, с възможност за смяна на обективите и с пълен набор ръчни настройки за онези, които желаят да се възползват максимално от функциите му. А качеството на снимките е гарантирано.


Цена: от 9000 лв.


nbsp;


Microsoft Zune HD


Добрите преносими музикални плеъри отдавна не служат само за възпроизвеждане на музика, но и на видеоклипове , като най-качествените предлагат и други глезотии. Офертата на Microsoft е Zune HD, който по нищо не отстъпва на iPod Touch. Плеърът притежава силен процесор, който позволява възпроизвеждането на HD видео върху големия му OLED дисплей, уеб броузер с WiFi мрежова карта и още една любопитна екстра: възможността чрез него да се слушат безплатни HD радио станции с изключително високо качество.


Цена: около 500 лв. за 16 GB


nbsp;


Creative Vado HD


Любителите на аматьорските снимки могат да избират между всевъзможни предложения за малки фотоапарати, но ако човек желае да заснема видео, възможностите са много по-ограничени. Повечето мини видеокамери имат ниска разделителна способност или пък записват прекалено кратко видео - поради липсата на дисково пространство. Сред малкото изключения е камерата Vado HD на известната фирма Creative, която освен че записва в 720p с великолепно качество до цели два часа, има и широкоъгълен обектив, който й позволява да снима много повече от останалите. Голямото удобство е HDMI изходът, чрез който заснетото може да се гледа директно на телевизора вкъщи.


Цена: около 500 лв.Sony Playstation 3 Move


Дълго време конзолата на Sony бе фаворит в избора на геймърите. Преди няколко години обаче Nintendo Wii предостави възможността за интерактивното участие на играчите чрез движения на краката и ръцете вместо само с геймпад и с това преобърна изцяло представата ни за конзолите. Сега и Sony добави тази жадувана екстра към своя Playstation 3, която позволява специално написани игри да се играят интерактивно. Приставката със сигурност ще ви достави изцяло нови изживявания.


Цена: около 300 лв.


nbsp;


JooJoo


Вече сте обзети от идеята за Apple iPad, но още не сте решили окончателно? Тогава не е зле поне да сте наясно какви алтернативи имате. Още преди появата на iPad една никому неизвестна фирма съобщи за подобен продукт, но едва неотдавна успя да започне да го произвежда. Продуктът се казва JooJoo и разполага с 16:9, 12.1 мулти-тъч дисплей с 1366х768 пиксела резолюция, камера за видеоконференции , WiFi+Bluetooth, красиво алуминиево тяло и тежи само 1.1килограма.


Цена: около 1000 лв.


nbsp;


Nokia C3


Този модел Nokia е сред трите нови предложения на компанията, представени под мотото Всички сме свързани. Целта е интегрирането на нов софтуер в апаратите, който дава възможност за постоянна връзка към всички любими социални мрежи и e- mail акаунти. Така че когато не сте вкъщи, ще може да следите актуалните новини и съобщения от всичките ви приятели и близки чрез компютъра.


Цена: около 300 лв.