Special Weekly

Men Follow

TECHART представи поредните си шедьоври

За да превърнеш нещо изключително в уникат, е нужен не само дизайнерски усет, но и огромен опит в моторните спортове, както и големи технически способности. Необходими са също материали с най-високо качество и високотехнологично оборудване. Но като че ли най-важна от всичко е страстта към съвършенството. В TECHART тази страст гори от 1987-а, в резултат на което фирмата е сред водещите в света и предлагаща огромен брой индивидуални решения за вашия автомобил Porsche. Techart предлага тунинг за всички модели от гамата на Porsche - от екстериора, през двигателя до интериора. Всеки ден дизайнерите на фирмата създават шедьоври, използвайки внимателно подбрани материали и цветове, за да превърнат всяка ваша мечта в реалност. Неотдавна компанията представи най-новия си свръхмодерен автомобил TECHART GTstreet RS, базиран на Porsche 911 GT2 (997).


От 2001 г. автомобилите, предлагани от TECHART GTstreet, са сред най-бързите в света. Разполагат с мощност от 700 к.с. и максимален въртящ момент от 860Нм, максимална скорост от 358 км/ч и впечатляващото ускорение от 0-100 км/ч за 3.3 секунди. Тази мощност се достига благодарение на модифицираните турбини, карбонови въздуховоди с увеличен дебит, интеркулери, спортна генерация в комплект с изпускателни колектори, преработени сензори за налягане и спортен въздушен филтър.


Колкото до екстериора на автомобила, GTstreet RS е снабден с подобряваща аеродинамиката предна броня с карбонов сплитер, изцяло нова система от въздуховоди, подчертаващи спортните характеристики на автомобила, преден аерокапак, декорации за фарове, декорации за огледала, прагове GT и карбонов спойлер за таван. В допълнение към всичко това се открояват агресивният карбонов спойлер и задната броня с дифузорен дизайн.


Качествата на автомобила се подсилват и от подобреното шаси и новите ултралеки Techart Formula III джанти в комплект с гуми Michelin Pilot Sport Cup Plus. Всичко това допринася за по-лесното управление на автомобила, както и за по-голяма сигурност и комфорт.


Tuner Grand Prix, което се провежда на пистата Хокенхайм, е най-голямото състезание в света, на което мерят сили майсторите в индустрията на автомобилния тунинг. Заедно с професионалния състезател Йорг Хард, който е сред най-успешните пилоти в сериите Porsche Carrera Cup, TECHART спечели състезанието за 2008, демонстрирайки по категоричен начин качествата на своя модел TECHART GTstreet RS. С време от 1.06.811 минути на обиколката за късото трасе на Хокенхайм пилотът на немската компания спечели в GT класа. Към тази победа компанията добави още едно първо място в категорията за кабриолети със своя Cabriolet с мощност от 580 к.с. Триумфът на цялостното й представяне е поредното доказателство, че компанията заслужено е в челните места на пазара за модифицирани автомобили. Самият пилот Йорг Хард възкликна след състезанието: ldquo;Автомобилът беше под-готвен до съвършенство.rdquo;


GTstreet RS може да бъде снабден с безброй интериорни решения - от декоративните шевове до изцяло кожен салон, изработен от най-качествените материали в цвят по избор. Както и допълнителни екстри като карбонови детайли и елементи от пиано лак. Автомобилът разполага още с алуминиеви спортни педали, ръчно изработен спортен кожен волан, светещи декорации за прагове с лого по избор на клиента - всичко това с гарантираното качество Made in Germany и цена от 350 000 евро.