Special Weekly

Men Follow

Sunseeker Manhattan 60

Със своите чар, класа и елегантност, моделът на Sunseeker - Manhattan 60 си създава собствен клас.


Става въпрос за лукс и и комфорт от висока класа, с детайли и характерни черти, които може да очаквате само от много големи яхти - този модел убедително разбива всички правила. Помещенията и обширните общи площи се допълват от летен мостик с широк размах на опции за забавление. Уникалният плавателен съд е построен така, че да може да предостави на вас и вашите гости всичко необходимо за един незабравим круиз.


Неслучайно моделът на прочутата британска марка печели наградата в класа ldquo;Моторна яхта с летен мостик над 50 футаrdquo; за 2008 г.


Плавните и ергономичните форми на модела на Sunseeker ndash; Manhattan 60 още от пръв поглед оставят усещането за красива яхта, която бързо и лесно се плъзга по водата.


Manhattan 60 изпълнява всички желани критерии за този клас яхти. Просторният летен мостик е проектиран така, че да предоставя перфектна релаксация през свободното ви време. Гъвкавите и приспособими интериорни решения на просторните помещения на Manhattan 60 го правят идеален избор за настаняване на семейството или за забавление на приятелите ви и арантират сърдечно посрещане на всеки, стъпил на борда.


Sunseeker не е просто последовател, а марка, която винаги е давала насоката и определяла тенденциите. Яхтите на английския производител винаги изпъкват сред конкурентите в класа си не само заради неподражаемия си стил, но и заради представянето си, което ги прави легендарни.


Удовлетворението, което ще получите от Manhattan 60 и неговия летен мостик, е както по отношение на стила и изтънчеността, така и по отношение на скоростта. Въпреки това 32-та възела, които развива моделът, са достатъчно впечатляващи за яхта от неговите размери и клас.


Като всички представители на гамата Manhattan и този 64.4 футов екземпляр се отличава с пищен и внушителен интериор. Решението на производителите да изтеглят помещението за капитана силно напред увеличава вътрешното пространство, а силуетът на яхтата изглежда добре балансиран и атрактивен. Наблюдавана отстрани тя би ви накарала да изпитате гордост от това, че сте неин собственик.


Моделът за пореден път ще ви накара да се чувствате специални и в момента, когато, качвайки се на палубата откъм кърмата, и преминете през плъзгащите се врати на кокпита, пред вас се открие гледката къмпросторния салон. Обширното пространство, което стига чак до предното стъкло, е разделено на две части с отделни места за сядане. Двете зони могат да бъдат използвани за отмора и релакс. В кърмовата част има маса, която може да бъде преобразена в напълно подходяща за хранене зона. Телевизорът с плосък екран и шкафът за напитки са разположени така, че да предоставят приятна обстановка, която би ви накарала да се отпуснете и да изпиете по един освежаващ коктейл с приятелите си през летните месеци.


Горното ниво на салона се състои от две извити канапета с проход между тях, който води до капитанското място, до което е разположена широка и удобна седалка, подходяща за двама. До капитанското място има няколко стъпала, които водят до кухнята.


Разположението на контролното табло е изключително удобно за капитана, всички уреди и бутони са разположени концентрично около щурвала, а навигационната система се намира вляво от него.


Кухнята е едно от най-хубавите места на яхтата, просторна и напълно оборудвана. Тя предоставя всичко необходимо за приготвяне на изискани ястия и същевременно е място за преминаване към кабините. Тази 64-футова яхта има само три кабини вместо четири, както бихте могли да очаквате от яхта с такъв размер. По начина, по който са разположени помещенията в момента, моделът предоставя един изключително просторен и удобен салон. Това я прави подходяща за всякакви събирания и предоставя комфорта на просторен апартамент.


Вървейки от кухнята към задната част, се озовавате пред пищната мастър кабина със собствена баня и тоалетна. Срещу кухнята е разположена кабина с двойно легло със самостоятелна баня, към която има и втора врата, и това я прави подходяща и за общо ползване. В предната част се намира VIP кабината, която по нищо не отстъпва на мастър кабината освен по своите по-компактни размери. В трите кабини баните са с душове.


Хидравличната платформа за къпане предоставя удобно място за помощната лодка, която лесно и за секунди може да бъде пусната във водата. По този начин се освобождава летният мостик от утежняващия го и заемащ много място кран и прави всеки сантиметър от него пригоден за ефективно използване и пълен релакс.


За размера си Мanhattan 60 притежава задоволително добро ускорение, подпомагана и от бронзовите си пропелери с 5 пера. Нищо не може да попречи да се достигне скорост от 31.5 възела, когато дроселите са отворени.


В ден, в който вятърът духа с 25 възела е добре да се тества възможността на яхтата при голямо вълнение. Тя се държи на водата сигурно и спокойно и можете да почувствате как водата се блъска в корпуса й, докато я придвижвате. Дълбокият V-образен корпус, характерен за Sunseeker, е предпоставка за изключително добрата мореходност, която предлагат всички яхти на британския производител.


Дори и при силен вятър маневрирането е лесно, защото яхтата се държи много стабилно и надеждно. Съчетанието от изключителна мореходност и оптимално разпределение на площите с изпипани до съвършенство детайли и изпълнение правят модела на Sunseeker Manhattan 60 най-продавания от цялата гама на марката и неслучайно му носят титлата ldquo; Най-добра моторна яхта с летен мостик над 50 футаrdquo;.


Ценителите на марката Sunseeker в България могат да се насладят на красотата на две яхти от модела Manhattan 60 вече и по нашето Черноморие.


Технически характеристики


Максимална дължина: 64rsquo;4rdquo; / 19.60м


Ширина: 5.00м


Газене: 1.49м


Водоизместимост: 31 000 кг


Каюти: 3+1


Спални места: 6+2


Горивен резервоар: 3 000л


Воден резервоар: 7000л


Двигатели: 2 х MAN


Мощност на двигателите: 1800 к.с.


Генератор: 13kW ndash; 50 Hz


Максимална скорост: 31 възела


Круизна скорост: 23 възела


Автономност: до 270 морски мили


БАЗОВА ЦЕНА ndash; 980 000 GBP