Special Weekly

Men Follow

Шест технологични идеи

Alienware Area-51 m15x


Ако за вас компютърът се свързва най-вече с понятието игри, Alienware е най-подходящият избор. Макар отдавна вече да прехвърли преклонната в този сегмент възраст от една година, Area-51 m15x продължава да се кичи с титлата най-бърз 15-инчов лаптоп. Той предлага 2.8-гигахерцов процесор Intel X9000, видеокарта Nvidia 8800M GTX 512mb, 4GB DDR2 SO-DIMM памет, Intel Turbo Memory (1GB) и, в добавка, една от най-издръжливите батерии, монтирани някога в преносим компютър - с две думи, всичко необходимо, за да се забавлявате пълноценно. Разбира се, за удоволствието се плаща.


Цена около 2100 лева.


nbsp;


Toy Watch


През 2006 г. известният италиански дизайнер Марко Мавила, подразнен от снобската, според него, страст към лукса, създаде абсолютния антипод на Rolex - часовника Toy Watch. Лек, прекалено голям и изработен от евтина пластмаса, той бе замислен като символ на антилукса. Всъщност Мавила постигна тъкмо обратния ефект - превърна творението си в модна икона, носена от секссимволи като Леонардо ди Каприо и Клайв Оуен.


Цена около 270 лева.


nbsp;


Technogym Run Personal


Run Personal на производителя на фитнесоборудване Technogym е много повече от обикновена пътечка за бягане. Проектиран от прочутия дизайнер Антонио Читерио, който по принцип работи за гиганти като Bulgari и Max Alto, този стилен уред включва 19-инчов монитор, на който можете да играете видеоигрички и да гледате телевизия. Онези, на които цената на Run Personal се стори прекомерна, могат да се задоволят с по-скромната серия Run Excite 700 (на снимката) - той също предлага LCD монитор като допълнителна опция.


Цена около 17 000 лева.


nbsp;


Muvi


Направо не е за вярване в какви размери инженерите на финландската компания Veho са успели да поберат напълно функционална видеокамера - Muvi е съвсем малко по-голяма от пакетче дъвки. Управлява се доста удобно от един-единствен бутон и е идеална за почитатели на екстремните спортове, защото спокойно можеш да си я окачиш на врата и да освободиш ръцете си. Качеството на картината е изненадващо добро, записът се съхранява върху microSD карта. Ако си купите такава с памет 8GB, това ще ви осигури малко над четири часа запис.


Цена около 175 лева.


nbsp;


TomTom App за iPhone


Производителят на сателитни навигации TomTom е приспособил продукта си за iPhone и го продава като приложение в онлайн-магазина на Apple. Резултатът е подчертано впечатляващ - менютата са елегантни и лесни за боравене, а софтуерът предлага някои новаторски екстри, като например системата IQ, която отчита дали е час пик, или почивен ден, преди да избере най-подходящия маршрут. Можете да въведе адрес направо от телефонната книга. Цената е малко солена - надхвърля повече от два пъти тази на конкурентни продукти като CoPilot Live v8. Но си заслужава.


Цена около 130 лева.


nbsp;


Drobo hard drive backup


Колкото по-големи стават твърдите дискове на компютрите, толкова по-недостатъчни са за нарастващия обем филми, музика и прочие, с които ги препълваме. Идеалното решение е да се сдобиете с едно компактно външно устройство, което да предлага терабайти допълнителна памет, при това - с възможност за раширяване на капацитета. Тъкмо това е Drobo. Системата от разноцветни светлини върху корпуса му ви предупреждава навреме, ако някои от компонентите му е на път да се запълни. А увеличаването на капацитета е по силите и на абсолютен лаик в компютърните науки.


Цена около 700 лева.nbsp;