Special Weekly

Men Follow

Сезонът на бермудите

S 250 3a2e40d9 a445 4b24 a0f5 b466e1f6c488
S 250 85cec71b e810 427f ac65 affd3be4f56d

По-начетените вероятно асоциират названието Бермуда с малката островна територия в Северния Атлантически океан под юрисдикцията на Великобритания, докато всички останали се сещат за злочестия Бермудски триъгълник, в който всичко мистериозно изчезва. Всъщност преди близо сто години малкият остров е дал своя принос в света на модата, който и до ден днешен радва милиони мъже в летните горещини. Става дума за определен вид къс панталон, известен с името бермуди. 

Прототипът на днешните изключително популярни бермуди е създаден специално за британската армия, така че да е пригоден за тропически и пустинен климат. По време на Втората световна война на острова се усещал  голям недостиг на платове за дрехи. Директорите на двете банкови институции The Bank of Bermuda Ltd The Bank и of N.T.Butterfield and sons Ltd. се опасявали, че в един момент служителите им няма да има какво да облекат. Така се ражда идеята за всеки да се ушият по два чифта панталони, подобни на тези на британската армия, и бермудите бързо намират място в деловото облекло на жителите на острова.

В наши дни специфичните панталони са неразделна част от мъжкия летен гардероб. В зависимост от цвета и материята те може да са еднакво подходящи както за свободното време, така и за разходка с яхта и дори за делова среща, особено ако са съчетани с фин блейзър и риза. Стандартът за класическите бермуди изисква  дължина до коляното, а малцина знаят, че в оригиналния им вид се препоръчва да бъдат носени с високи чорапи. Днес бермудите са се превърнали във визитна картичка на острова и част от официалното облекло на делегациите, които го представят по света. 

За да е в крак с модните тенденции, съвременният мъж смело може да заложи на пастелните цветове, на флоралните мотиви или на класическото синьо, без риск да сгреши. Бермудите са част от пролетно-летни колекции на всички водещи дизайнери, така че е въпрос на вкус човек да избере най-оптималния вариант за своята лятна почивка или за горещия работен ден.