Special Weekly

Men Follow

Седем технологични идеи

Ricoh PX


Ricoh се завръща на голямата сцена на фотографията с новия си дигитален апарат от серията PX. Той е създаден да носи душевно спокойствие и прави прекрасни снимки по всяко време на деня и нощта. Ricoh PX не е в категорията професионални, но много от апаратите от тежката категория могат само да завиждат на опциите му. Той е не само устойчив на прах, вода, удар, но и се побира само в една човешка длан. Апаратът е с вградена JIS/IEC защита, което на практика означава, че може да снимате цял час в Черно море например, и то на дълбочина до 3 метра. Подвижният обектив на машинката предлага увеличение 5x, менюто му е много опростено и удобно за употреба, бързо се борави с него и има повече опции, отколкото конкурентите му в класа. Апаратът е подходящ за всички членове на семейството - жената ще го използва заради опростения дизайн, размера и приятния си външен вид, мъжът поради техническите му функции, а детето ще се учи да снима, докато плува. И не се притеснявайте, ако изпуснете Ricoh PX, докато го носите. Той е създаден, за да оцелява.


Цена около 500 лв.


nbsp;


Robomower


Съществуват ли съвременни примати? Може би да, след като някои мъже предпочитат да седят барикадирани в хола си през целия уикенд, да нагъват пица и да се наливат с бира, докато гледат футбол. Трябва да се окоси тревата на вилата? Защо да си разваляме удоволствието, това може да бъде свършено и от някой друг. И то без да си късаме нервите и да го убеждаваме с двайсетачка в ръка. Затова има Robomower, чиито приставки са с различни компетенции. Достатъчно е да натиснем бутона GO, за да продължим да се забавляваме вкъщи на сянка. Или пък можем да го програмираме да изглади моравата в определен ден и час. Robomower има различни приставки, които се включват според големината на тревата, може сам да изчисти бордюрите. Машинката дори пази имуществото ви, ако нямате домашно куче. Алармената система се включва при появата на всеки нежелен гостенин. И всичко това без нито грам изпуснати вредни емисии.


Цена около 3500 лв.


nbsp;


Inspiration Archipod


Какво се случва, когато живеете в къща с няколко шумни деца, които постоянно се гонят по стаите и ви пречат да си починете след тежък ден в службата. Не е нужно да вдигате кръвното или да им крещите - децата са си деца. Време е да си създадете една недосегаема среда, в която никой не може да ви безпокои за нищо. Сферичният пашкул, наречен Inspiration Archipod , ще ви осигури благоприятни условия за работа, медитация или физическо възстановяване. Спасението се намира в двора ви. Създаден от британския дизайнер Крис Снисби, интериорът на чудноватото кълбо дава невероятно усещане за простор веднага щом престъпите прага. Външната броня е направена от червен кедър, а стените са двойно изолирани и боядисани в бяло. Резултатът е около 4 м в диаметър и около 2 м височина чисто пространство, създаващо илюзията за спокоен собствен дом. Inspiration Archipod има и прозорче, входната врата се вдига и сваля чрез въздушна клапа, а електрически панел осигурява топлина дори и в най-лютата зима. Осветлението тип лунички е монтирано на тавана, а два вградени контакта ви позволяват да ползвате компютъра си, докато зареждате телефон. Проблемът е, че спокойствието е скъпа стока...


Цена около 55 000 лв.


nbsp;


Panasonic Toughbook 31


Panasonic продължават да усъвършенстват твърдия като стомана Toughbook 31. Суровият и непреклонен лаптоп вече е въоръжен с новите процесори Intel Core i5 и i3, паметта му е увеличена, както и дисковото пространство и бързината на работа. Поради простата причина, че е роден за адски условия, Toughbook 31 ще зарадва притежателите си с нова батерия, издържаща до 20 часа без зареждане. И тъй като в горите и планините обикновено липсват контакти, лаптопът за командоси вече е снабден и с по-светъл, слънцеустойчив екран, както и с вграден нощен визьор. Моделът на Panasonic е идеално решение за професионалисти, изпълняващи спасителни мисии в планината, военни служители или специалисти, работещи в телекомуникациите и електроснабдяването, а също и всички любители на приключенията.


Цена около 5000 лв.


nbsp;


Nokia Oro


Кой не обича златото? Най-запалените му фенове май са инвеститорите, които влагат парите си в злато, особено когато долърът и еврото губят стойност на финансовите пазари. За останалите подходящ вариант е Nokia Oro, един от най-луксозните брандирани мобилни телефони. Красавецът има 18-каратов обков, а на калъфчето му от шотландска кожа се кипри и сафпирен кристал в златна пластина. Nokia Oro е снабден със същите висококачествени части, както и последните смартфони на компанията. Операционната му система е Symbian Anna , позволяваща 5-бандова връзка, HSDPA 3G и Wi-Fi обхват. Осеммегапикселовата камера може да прави снимки с висока резолюция, а дисплеят е с вградена AMOLED технология. Но не хардуерът, а качеството на изработка и материалите правят Nokia Oro уникален. Така че, ако искате мобилният ви телефон да се различава от тези на приятелите ви, Nokia Oro е само за вас.


Цена около 1600 лв.


nbsp;


PlayStation Vita


Конзолата, позната до момента като PlayStation NGP, вече ще се казва PlayStation Vita. Тя ще поддържа WiFi и 3G. PlayStation Vita ще има 5 OLED тъч екран с резолюция 960х544 пиксела. Устройството ще има четириядрен ARM Cortex A9 процесор, двойна камера за реална визия, два джойстика и два тъч пада. Във Vita ще бъде заложена пълна интеграция със социалните мрежи. Най-любопитната опция е наречена парти. Тя позволява двупосочен чат между играчите и дори им дава възможност да играят на различни игри. Near опцията е за участие в турнири, играни в близост до вас. Потребителите могат да започнат да играят на преносимото Vita устройство, а по-късно да продължат екшъна на своята конзола. Sony обещава PlayStation Vita да излезе на пазара за коледните празници, които са най-подходящото време в годината за подаръци. Vita ще бъде съвместима и ще функционира с нов формат карти, които компанията разработва специално за работа с конзолата.


Цена около 500 лв.


nbsp;


JVC Kaboom


За какво мечтае всеки професионален или начинаещ музикант? Може би за последен модел електрическа китара, вадеща убийствен саунд. Ако вече сте осъществили бляна си, значи е време да разходите любимия си инструмент в зашеметяваща музикална кутия. Ако искате да основете рок банда, за която да сте идол, или пък да събирате възхитени погледи по улиците, новият Kaboom е само за вас. Последното творение на JVС не е просто технокалъф, а работи и като усилвател с тонколони. Включвате китарата си в 1/4-инчовия изход и забивате здраво, а 40-ватовите вградени колони ще ви осигурят необходимата мощ на звука за добро соло изпълнение. Сред екстрите на модела RV-NB70 са и пълната съвместимост с iPod и iPhone устройства и USB порт. Като допълнение е включен и CD плеър, поддържащ разпространените MP3 и WMA формати, радио тунер и дистанционно устройство. Време е за хард рок!


Цена около 500 лв.