Special Weekly

Men Follow

Рицарски аксесоари от S. T. Dupont

S 250 9e70c506 ca1b 4d14 b39c 6846a219ec00
S 250 8c5bac68 348a 4834 8fbb 9265be8498ca

Легендарната френска марка S. T. Dupont  по традиция предлага лимитирани серии луксозни стоки преди всяка настъпваща нова година. В края на 2014-а се появиха първите изумителни мъжки комплекти White Knight Prestige Collection, White Knight Premium Collection и Black Knight Diamond Collection.

White Knight Prestige Collection включва писалка върху масивно ложе, което може да изпълнява ролята на пепелник и запалка. Предметите са изработени в сложен неоготически стил, изключително популярен във Франция в края на ХІХ век. Той е свързан с историята на страната, средновековната архитектура и рицарските романи. В същото време неоготиката е сложен стил, претрупан с детайли, който изисква голямо майсторство. Всеки елемент от White Knight Prestige Collection е покрит ръчно със злато. Капачката на писалката, както и ефектният сложно конструиран медалион върху корпуса на запалката са украсени с малки, но пристрастяващи рубини и дискретни ахати.  White Knight Prestige Collection се предлага в лимитирана серия от 515 екземпляра.

Комплектът Black Knight Diamond Collection се състои от запалка, пепелник, писалка, поставка за нея и канцеларски нож. Всеки предмет от колекцията е изработен от почернено и жълто злато и украсен с диаманти. На пазара ще се появят едва 28 подобни комплекта. Стилът на Black Knight Diamond Collection е вече познатата френска неоготика с многообразни и подробни тематични елементи, изпълнени като барелефи. Сред тях са шлемове, щитове и други разпознаваеми части от средновековните рицарски доспехи.

Предметите от третата White Knight Premium Collection са предназначени за всекидневно ползване. Лимитираната серия е от 1515 екземпляра и това не е случайно. През 1515-а френският крал Франциск Първи става рицар. И тази колекция е издържана в стила на френската неоготика. От S. T. Dupont твърдят, че „формата на капачката на писалката е вдъхновена от рицарския меч“. Писалките и запалките от серията са покрити с черен лак и слой от паладий. Особено впечатляващи са гравираните орнаменти, които изискват много труд и прецизност.