Special Weekly

Men Follow

"Половинки" и контакти се търсят в клубовете по интереси

Във времето на градовете-мегаполиси и нашествието на всевъзможни високотехнологични устройства е нормално хората да се чувстват все по-отчуждени от околния свят. В същото време, онези, които търсят компанията на сродни души и съмишленици, откриват оазиса на близостта в социалните клубове.

"Домът на любопитните" е мотото на един от най-хитовите клубове в Ню Йорк - Norwood Club. Товa е хъб за модерно креативно изкуство, достъпен само за членове, в който се организират конфиденциални срещи, специални дегустации по време на стилни вечери, или грандиозни партита. Norwood Club е разположен в аристократично градско имение от 1847-а решено в стил гръко-италиански ренесанс. Петте етажа са аранжирани с много стил и вкус. Разполага с шикозен ресторант, два бара, огромна зала с 45 телевизора, впечатляващи 13 камини, самостоятелна трапезария и китен ограден двор. Мястото е предпочитано от над хиляда представители на талантливата и артистична нюйоркска бохема, а още толкова чакат покана.

The Battery в Сан Франциско е убежище за хора, които се събират, за да обсъдят изкуствата, културата, добрата храна и качественото вино. Членове му приемат нови кандидати, а решението дали те ще бъдат допуснати, се взима от таен комитет. Една трета от квотата за "вътрешни" е запазена за високопоставени хай-тек експерти, но в клуба се обсъждат най-вече културни и артистични идеи, бизнес разговорите са на заден план, затова използването на компютри е разрешено само в екстремни ситуации. The Battery се намира в реновирана стара фабрика за мрамор и впечатлява с модерен ресторант, четири бара, библиотека, винарска изба, фитнес зала и СПА център, в допълнение към 14-те хотелски стаи. Интериорният дизайн е на популярния местен творец Кен Фулк.

The Grace List или "Списъкът на Грейс" е популярен социален клуб, основан от чаровната експертка по запознанствата Хейти Грейс Елиът. Отаначало тя кани най-близките си приятели, но постепенно "затворената мрежа" прераства в широка и динамично развиваща се общност от лекари, банкери, учени, юристи, архитекти и предприемачи. Членовете на The Grace List се забавляват на яхтени пътешествия в Хърватска, пътуват заедно до живописната долина Напа Вали, организират "винени" турове или гледат на живо Формула 1 за Гран При на Монреал. Целта е да се създават нови партньорства, както в бизнеса, така и в любовта. Собственичката е горда, че в клуба е проплакало първото бебе, "собствено" производство - сладката Ела.

Доста по-хардрок са настроени феновете на Rockstar Games Social Club. В организацията от запалени геймъри се влиза с писмена кандидатура, която подлежи на одобрение от някоя от многобройните вътрешни банди. Игрите, които са на почит в клуба са доста брутални и гангстерски - Grand Theft Auto, Max Payne, Red Dead Redemption, и в никакъв случай не са подходящи за малки деца. В някои от миниобществата членуват по 1000 играчи, има и "елитни батальони" от 10-15 най-добри геймъри, които представят отбора във вътрешни състезания и международни турнири. Всяко сдружение си има свои емблеми, специални униформи, някои носят маски и качулки. А в социалната мрежа феновете могат да си купят множество сувенири, включително тениски, постери, запалки и цели колекции с артикули от различните игри.

Все по-висока скорост набират и клубовете за четене и обсъждане на книги, сред които е и Reblog Book Club. За разлика от традиционните "книжни" общества той съществува изцяло онлайн, а членовете му интерпретират арт произведения чрез коментари на отделни пасажи. Последната дискусия е върху Saint Mazie от писателя Джейми Атънбърг и ще продължи цяло лято. Не е за чудене, че повечето членове на това общество са сантиментално настроени дами, които намират алтернативен начин да изразят бушуващите в тях чувства.