Special Weekly

Men Follow

Knight XV - Ултрамодерният брониран рицар

Той може да бъде непреодолима преграда за рояк от куршуми, докато собственикът му отвътре се забавлява и отпива бавно с наслада от следобедния си коктейл. Толкова голям и могъщ е, че пред него редовият Хамър изглежда като недорасло джудже. И със сигурност е единственият автомобил, които би се разхождал победоносно по улиците, ако мрачните прогнози от зомби хорърите за апокалипсис някой ден се потвърдят. Както не без основание твърдят производителите, това е ултрамодерното бъдеще на SUV-тата. Готови ли сте да посрещнете рицаря?


Knight XV извън всякакво съмнение е най-луксозният брониран звяр на света. Прекрасна опция за ценители, търсещи рядко срещаната комбинация от лукс, комфорт и пълна сигурност. С дължината си от 6 метра импозантният джип направо отвява конкуренцията като габарити, а непробиваемите матови стъкла ще ви държат далеч от завистливи или враждебни погледи. Моделът на масивната машина за 2012 година включва изцяло обновен интериор и купе, добавени предно и задно въздушно окачване, далеч по-функционална защита и въртящ се на 360 градуса подвижен покрив. Новият Knight XV разполага с далеч повече вътрешно пространство, нови брони, решетки, предни светлини и задни стопове. Дори температурата в двете помещения се регулира с помощта на два отделни климатика.


Knight XV предлага невиждано за бронирана кола изобилие от комфорт. Стандартната конфигурация е със шест седалки, две от които са разположени в предната част. Салонът е украсен с 26-инчов поръчков LCD екран на Sony Bravia, допълнен от телевизор, който може да бъде местен според желанията на пътниците. За доброто ви настроение ще се погрижат X-Box 360 или Playstation конзоли за игри, а озвучаването се извършва от 12 мощни колони. Навигаторът ще ви попречи да се загубите, а всеки от возещите се може да ползва вграден до седалката му лаптоп. Автомобилът дори си има собствен минибар и хладилник, а ако сте пушач - автоматичен ароматизатор ще проработи сам, за да може димът да не пречи на околните. Специална система пък позволява на пътниците да разговарят с хора извън автомобила, без да отварят прозореца или вратата си, за да се излагат на дебнещите опасности. Всичко вътре е меко, изящно и дизайнерско. Тапицерията е произведение на Andrew Muirhead, килимите на пода са направени от Wilton Wool.


За по-голяма сигурност корпусът на рицаря е подплатен с непробиваема сплав от балистично тествани стомана, алуминиева броня и керамика. Преградното стъкло между шофьора и пътника пък може да издържи силата на изстрел от упор на44-калибров Magnum. Като допълнителна екстра се предлага кислородна система с маска против химически атаки. Магнитен детектор ще открие всяка заложена мина и ако все пак пропусне някоя, не се притеснявайте - включва се защитната система срещу взривове. Монтирани камери за нощно виждане ще ви позволяват да сканирате пътя напред и около себе си. А ако нищо не помогне - спомените ви ще бъдат записани в самолетна черна кутия. Сред VIP-опциите влиза и специална аларма. Друг ъпгрейд предоставя възможността и без това огромното чудовище да бъде повдигнато със 70 сантиметра в движение.


Машината от бъдещето е задвижвана от 6.8-литров, 10-цилиндров двигател на Ford, позволяващ ви да се измъкнете от полесражението с помощта на 400 коня. Моторът е допълнен от E85 система за конверсия, с която можете да карате и на етанол.


Другите опции предполагат газова версия с 6.0-литров, V8 двигател на General Motors с мощност 325 к. с. или дизеловия 6.7-литров двигател на Cummins ISB, произвеждащ само 300 коня. Гумите са 22.5-цолови на гиганта Michelin, модел XZY 385/65, скоростната кутия е 5-степенна автоматична, спирачките са 4-дискови с опция ABS. Фаровете са на Fascia със специален режим за мъгла.


Откакто се почви на пазара през 2008 г., Knight XV постоянно печели нови фенове като автомобил за хора, живеещи на ръба на риска, професионални атлети, правителствени делегации и президенти на големи световни корпорации. Един от известните собственици е звездата от Националната баскетболна асоциация Дуайт Хауърд.


Вярваме, че успяхме да открием нова ниша в сегмента на луксозните бронирани автомобили. Удивително е, че продажбите ни непрекъснато се увеличават. Може би защото няма автомобил като Knight XV, който едновременно да предоставя максимално високо ниво на сигурност, лукс и блестящо представяне на пътя. Стремим се постоянно да усъвършенстваме творението си, смята президентът на компанията производител Уилям Мейзлин.


Невероятно, но факт - канадците от Conquest Vehicles превземат все по-голям пазарен дял. Въпреки това автомобилът си остава бутиков, като само 100 бройки от серията излизат всяка година. Така че, ако искате да притежавате този уникат, побързайте. И си пригответе 629 000 долара.