Special Weekly

Men Follow

Жените на Хю Хефнър

През септември тази година мнозина с учудване научиха, че основателят на списанието Playboy Хю Хефнър все още е женен. Вярно е, че последното десетилетие бракът му беше само на книга. Но сега 83-годишният Хефнър очевидно е решил да се избави и от тези окови и преди броени дни подаде документи за развод.


Семейството


Съпруга на Хю Хефнър от 20 години е актрисата Кимбърли Конрад, която е и модел. През 1988-а тя става момиче на месеца на списание Playboy, а през 1989-а е избрана за playmate на годината. Това впрочем е пикът в кариерата й. Сто седемдесет и пет сантиметровата руса красавица няма никакви други специални постижения. Затова пък е единственото момиче на месеца, което успя да стане не просто любовница на издателя или негова приятелка за няколко години, а законна съпруга.


През 1990-а Кимбърли Конрад прави невероятен подарък на Хефнър за рождения му ден. Точно на 9 април тя ражда сина им Марстън. След две години и половина на бял свят идва вторият им син - Купър. А през 1998-а съпрузите се разделят. Хефнър твърди, че тогава Кимбърли е получила от него 750 хил. долара. През следващите години той продължава да се грижи за жена си и децата си - според документите подадени в съда за развода за 11 години Кимбърли е получила приблизително 12 млн. долара.


След раздялата си с Конрад и със синовете си Хефнър решава да не се ограничава с едно момиче. В продължение на две години той организира купони с модели в Playboy Mansion почти всяка вечер, което се превръща в една от основните теми на калифорнийските таблоиди. А през 2001 г. в имението му се заселват седем красавици едновременно, подбрани на същите тези купони. Вярно, че само година по-късно броят им намалява до две. Хефнър се сдобива с трета приятелка едва през 2004 година.


Фаворитките


Основателят на Playboy установява своеобразна йерархия в своя минихарем.


Любимка номер едно става родената в Орегон Холи Мадисън, мечтаеща да стане актриса. Тя е класически представител на стила на Playboy - платинена блондинка (макар че истинският цвят на косата й е доста по-тъмен), с изваяно носле (в резултат на ринопластика) и масивна гръдна обиколка (която далеч не е била толкова впечатляваща преди намесата на хирурзите). Любимото момиче на Хефнър получава правото да прекарва нощите в спалнята му и се възползва от него до 2008-а. През ноември същата година решава да напусне издателя. Холи все пак стана актриса, макар че най-често играе самата себе си (като в Страшен филм 4). Освен това се появява в телевизионни шоупрограми. Предвид факта, че е само на 29 години, може би най-добрата част от кариерата й тепърва предстои.


Второто момиче на Хю Хефнър бе Бриджит Маркард. Заедно с Холи тя влезе в почти всеки американски дом чрез реалити шоуто Girls Next Door, разказващо за живота в имението на Хефнър. Тя обаче беше принудена да напусне бързо снимачната площадка, за да тръгне на занятия за магистърска степен и завинаги се прослави като прилежна студентка. Маркард, която е участвала в много проекти заедно с Холи, напусна имението на Хефнър почти веднага след нея - през януари 2009-а. Сега тя е на 35 години.


Кендра Уилкинсън се запознава с Хю Хефнър през 2004 г. на празненството по случай 78-ия му рожден ден. Той забелязва блондинката, чиято голота е прикрита единствено от изкусен бодиарт, сред десетки момичета и я кани да живее в имението му. Тя също участва Girls Next Door и напуска гостоприемния дом практически едновременно с Бриджит - в началото на 2009-а. Сега тя е на 24 и е омъжена за спортиста Ханк Баскет.


Хю Хефнър твърде бързо намери заместнички на трите си приятелки. Мястото на Холи заема поредната блондинка - 23 годишната Кристъл Харис. Самата тя се описва като добро момиче, което обича лодките, замразеното кисело мляко и електронните игри. Другите две са 19-годишните близначки Шенън - Кариса и Кристина, които не са толкова добри момичета. Преди да се преселят в Playboy Mansion, Кариса и Кристина са попадали в полезрението на полицията за сбивания по време на вечеринки.


Разводът


След развода Хю Хефнър възнамерява да плаща на жена си и синовете си (сега и двамата са студенти) по 20 хил. долара месечно. А журналистите предвкусват шумен бракоразводен процес. Сайтът TMZ вече публикува кратка справка за доходите, разходите и имуществото на Хефнър. По сведения на ИНТЕРНЕТ-таблоида, въпреки кризата основателят на империята Playboy разполага със значителни средства. По оценка на TMZ всеки месец Хефнър харчи по 25 хил. долара за развлечения, над 50 хил. за издръжка на имението, 18 хил. за храна, малко над 10 хил. за образованието на синовете си и още 3 хил. долара за собственото си здраве.


Месечните доходи на Хефнър са в размер на 290 580 долара. Те включват 116 667 долара - заплата от Playboy, 1896 долара - от плащания по системата за социално застраховане, 121 099 долара - дивиденти и лихви от ценни книжа, 17 058 долара от отдаване на имоти под наем, 15 808 долара от компанията HMH Productions, пенсията му е 413 долара, а останалите 17 639 долара са всевъзможни малки доходи. Хю Хефнър притежава 70% от списанието Playboy. Освен това е собственик на имущество за над 43 млн. долара, както и на 300 хил. долара в брой. Изобщо Кимбърли Конрад има за какво да претендира.


Хефнър твърди, че не се е развел по-рано, за да не травмира синовете си. Това обяснение не изглежда твърде правдоподобно. До неотдавна Кимбърли Конрад живееше с децата си в съседство с Playboy Mansion, така че момчетата със сигурност са придобили представа за начина на живот на баща си дори да не са чели вестници и да не са гледали телевизия. След това къщата беше продадена, а Кимбърли не получи дял от парите.


Репортерите вече си зададоха въпроса дали решението за развод не е свързано с намерението на Хефнър да се ожени отново. Той обаче твърди, че не смята пак да се обвързва, двата досегашни опита му показали, че не е подготвен за семеен живот. Затова пък Хю Хефнър вече е избрал жената, до която иска да бъде след смъртта си.


Основателят на Playboy си купи място редом до гроба на Мерилин Монро.