Special Weekly

Men Follow

Женева 20:08

Всяка пролет Швейцария приковава вниманието на световните специалисти от часовникарската и бижутерийната индустрия, защото е домакин на трите най-важни изложения в тази област: Baselworld (който през април 2008 г. би всички рекорди, с 2087 изложители от 45 страни и 106800 посетители), Salon Internationale de Haute Horlogerie в Женева (с 16 изключително луксозни щанда на компаниите от Richemont Group и още няколко независими производители) и the World Presentation of Haute Horlogerie, в Гентод, където домакини са bdquo;по-новитеrdquo; марки като Martin Braun, Franck Muller, Barthelay, Cvstos, Rodolphe и Pierre Kunz.


Ирена Комитова, като специален гост в Женева, разказва за пролетното изложение там, впечатлена от невероятната конкуренция в сферата на висшите часовници, от изобретателността и безграничната иновативност на творците бижутери.


Всички гости на SIHH в Женева, независимо дали са клиенти, или представители на брандовете, са третирани като VIPs - много важни персони. Те участват в интензивна 3-4 дневна програма, която включва поне 16 блестящи презентации ndash; по една за всеки бранд, в персонални срещи с водещи дизайнери, собственици и изпълнителни директори, разглеждат първи в частна и спокойна обстановка новите nbsp;предложения за годината, имат привилегията да видят и да пипнат бижута за милиони евро, а също да са гости на вечери и представления със звезди от цял свят.


Във висшето часовникарство наистина няма граници ndash; нито на творческата енергия и размах на дизайнерите, нито на селекцията от материали, нито на цените. Каквото и да си помислите, каквото и да си пожелаете ndash; то може да бъде произведено за вас. Какъвто и бюджет да отделите, той винаги няма да ви стигне. Възхищението от прекрасните комбинации на жълто и розово злато, платина, диаманти, сапфири, рубини и перли е безгранично, точно както са безгранични възможностите на човешкия гений да създава красота. Клиентите, които задължително искат да я притежават, са готови да платят невероятни суми, да чакат с месеци и дори години, но накрая да изпитат удовлетворението и гордостта от факта, че притежават единствения екземпляр от творение, което със сигурност може да се нарече предмет на изкуството.