Special Weekly

Men Follow

HIRMER – от A(rmani) до Z(egna)

S 250 70aa70e1 18f9 4f73 a33d fe7def9e787a

В историческия център на Мюнхен, на метри от прочутата катедрала, се намира Hirmer - най-големият магазин за мъжка мода в света. Зад прекрасната фасада, обсипана с цветя, в типично „мюнхенски” стил се простират 9 хил. кв. м площ с мода за всеки вкус, стил и размер. Едва ли има представител на силния пол, който да остане равнодушен пред огромното изобилие от марки и кройки, делови или спортни модели, обувки и аксесоари. Най-известните модни брандове, представени в изискана обстановка, пренасят посетителите в един мъжки свят, където шопингът не е удоволствие само за дамите.

Десетки модни консултанти с перфектна подготовка и индивидуално отношение към клиента са постоянно на разположение, за да направят избора му по-лесен. В магазина се правят и всякакви шивашки корекции за отстраняване на дребните несъответствия, така че всеки костюм да бъде като „ушит по мярка”.  Комбинацията от най-висок клас модни марки и перфектно обслужване гарантират на Hirmer над 1 млн. клиенти на годишно.

Успехът на търговския център е резултат от постоянство, находчивост и желание за развитие. В основата на успешната му история е Ханс Хирмер, който през 1915-а постъпва  на работа като продавач в известна верига магазини. През 1948г. Ханс  вече е собственик на Hirmer & Co., който днес е консорциум с няколко подразделения в различни браншове. Освен с отличен търговски нюх предприемачът се отличава и с напредничаво мислене. Именно той е човекът, който поставя началото на нов моден тренд. От 1935-а  всички мъжки панталони, предлагани от Hirmer, са с цип вместо с традиционните копчета. Въпреки първоначалния скептицизъм клиентите бързо свикват с по-лесното и дискретно закопчаване.

Днес Hirmer е синоним на качество и стил, в които се убеждава всеки, прекрачил прага му. Партерът посреща клиентите с модерни и младежки модели на марките Armani Jeans, Boss Orange, Fred Perry, Mason’s, Replay и много други. Тук са и признатият за най-красив от всички магазини на бранда Polo Ralph Lauren Menswear, както и най-големият в Европа магазин на Paul & Shark.

Първият етаж на Hirmer предлага избор от над 30 хил. панталони и джинси. Върху площ от 300 кв. м пък са представени колекциите на известния американски дизайнер Tommy Hilfiger.

Вторият етаж е посветен на изобилие от якета, сака и палта. Секторът Landlust - комбинация от класически и модерни дрехи в характерния баварски стил, е пълен с клиенти по всяко време на годината.

На същия етаж е обособено истинско царство на най-важния аксесоар за безупречен външен вид - мъжките обувки. Престижни марки като Allen Edmond’s, Boss, Church’s, Sebagо предлагат огромно разнообразие от модели. Ексклузивно в Hirmer могат да бъдат видяни модели на легендарната марка John Lobb, която „обува” кралските особи.

Третият „бизнес етаж“ безспорно е перлата в короната на Hirmer.  Там господата могат да избират между над 7500 делови костюма, голям асортимент от елегантни ризи, както и сватбена мода.

В раздела Hirmer Studio са изложени най-новите колекции на луксозните марки Armani, Brioni, Burberry, Canali, Paul Smith, та чак до Ermenegildo Zegna.

Гостите могат да отдъхнат в изискания Hirmer Tagesbar, който предлага  прекрасна гледка към катедралата и елегантен интериор. А след чаша светла бира, изискано капучино, местни специалитети или прясно изпечен кроасан с домашно сладко асансьорът отвежда към четвъртия етаж, посветен на „големите” мъже. Там огромното разнообразие на марки и модели в големи размери ви гарантират безупречна визия дори ако сте с физика на баскетболист от NBA.