Special Weekly

Men Follow

Franck muller покорява футболния свят

Капитанът на националите получи приза ldquo;Футболист на годинатаrdquo; заедно с луксозен часовник на световноизвестната марка.


Бербатов печели за четвърти път приза за най-добър футболист на България. Той бе определен за играч N1 през 2002, 2004 и 2005 година. Така Бербо все повече се приближава до величието на Христо Стоичков, който държи рекорда с пет отличия (1989, 1990, 1991, 1992 и 1994). Официалното признание беше подкрепено с впечатляващ ръчен часовник на Franck Muller, първият произведен от новата лимитирана серия 8880 Chronograph. Именно този аксесоар приближава Бербатов до друго, още по-голямо футболно величие ndash; Дейвид Бекъм.


За пръв път забелязахме Бекъм да носи Franck Muller на организираното от него и съпругата му парти за световното футболно първенство преди няколко години. Тогава Бекс се появи с инкрустиран с диаманти часовник Franck Muller на стойност 50 000 паунда. На същото парти друг фен на марката се оказа треньорът на Челси Хосе Мориньо.


Наскоро Дейв е направил и поръчка за уникален Conquistador King Chronograph, с цена над 100nbsp;000 паунда. Часовникът, изцяло ръчно изработен от бяло злато, е целият инкрустиран с диаманти, всеки от които е точно 0.5 карата. В малките разстояния между брилянтите може да се забележи сапфиреният циферблат, чиито цифри са ръчно изписани. Казват, че когато Бекъм видял своя шедьовър, бил толкова въодушевен, че веднага поръчал същия (но дамски) на Виктория.


Още по-интересна е случката с футболния нападател Дуайт Йорк, когато през 2005 г. самият той беше нападнат от крадец в тоалетните на лондонската дискотека ldquo;Фънки Будаrdquo;. Крадецът взел часовника му Franck Muller Conquistador на стойност 37 000 паунда, заплашвайки футболната звезда с лъжливото твърдение, че крие пистолет в джоба на якето си. Алчният престъпник набутал Йорк в една от тоалетните кабинки и направил (неуспешен) опит да открадне и златния му пендант, преди да избяга. Футболистът веднага скочил след него, за да си върне любимия марков часовник. Преследването приключило в близката метростанция ldquo;Грийн Паркrdquo;, където след кратка схватка инкрустираният с диаманти Franck Muller Conquistador бил върнат на истинския му собственик, а виновникът за цялата некомфортна ситуация бил арестуван и по-късно осъден. Да се надяваме, че нищо такова няма да сполети нашия фаворит Бербо, за да имаме възможността да видим 8880 Chronograph на китката му, когато го награждават с ldquo;Футболист на годинатаrdquo; за 2008!