Special Weekly

Men Follow

Eurocopter EC145 - мерцедесът на хеликоптерите

Свръхкомфортни седалки, изработени от специална материя, в комбинация със скъпа и разкошна облицовка от дървесина на пода и тавана. Интериорът на уникалния хеликоптер EC145 в стил Mercedes-Benz, произведен от компанията Eurocopter, е белязан от характерните за автомобилите на германската марка стил, лукс и елегантност. За вътрешното пространство са се погрижили дизайнерите на Mercedes-Benz, а хеликоптерът е първият продукт от гамата Mercedes-Benz Style. Още с дебюта си въздушният салон привлече вниманието на специалистите с комфорта и удобството си.


Собственикът на EC145 може да избира от широка гама елегантни и тежки дървени покрития за пода, като базовият модел е от дъбова дървесина в цвят венге. Тапицерията на седалките в пилотската кабина и салона се предлага в комбинации от най-скъпата и качествено обработена кожа в различни тоналности на бяло, сиво и черно. Цялостното впечатление е за елегантност и стил без излишна натруфеност и се допълва от добре направения подбор на панелите за вътрешна облицовка. Обкръжаващата светлина е взаимствана от лимузините E и S клас на Mercedes и може да бъде регулирана или приглушена в няколко цвята. Но EC 145 Mercedes-Benz Style не само е луксозен, той е много просторен и гъвкав. Той е единственият хеликоптер от тозиnbsp; клас, в който могат да се возят осем пътници.


Уредите в пилотската кабина са модулно управляеми, както тези на Mercedes R клас. Всички седалки са монтирани на релси и лесно, почти без усилие могат да бъдат реконфигурирани или преместени, за да се направи необходимото място за багажа на пътниците. Три мултифункционални кутии предлагат екстри като охлаждане, поставки за чаши, настолна масичка. За да не скучаете по време на пътуване, можете да включите 15-инчовия телевизионен монитор, оборудван и с DVD плейър.


Интериорът на хеликоптера е максимално функционален в зависимост от това дали го използвате за бизнес, или за частно пътуване. В разделителната стена между салона и пилотската кабина дори е вграден минигардероб. Mercedes-Benz са оборудвали опашката с мултифункционално помещение, което може да събере байковете и сърфовете на цялото семейство или стиковете на бизнес партньорите, тръгнали да сключват важна сделка на голф игрището. Стъклата, разделящи салона и пилотите, са подвижни и могат да се спускат.


Eurocopter и Mercedes-Benz са перфектната комбинация. И двете компании са познати с уникалните си нововъведения и са запазена марка за нашите фенове. Страхотно бе да работим с новите ни партньори, за да създадем първия продукт от серията, коментира Горден Вагенер, главен дизайнер на германския автогигант. Наистина, резултатът от сътрудничеството на двете компании изглежда страхотно, но ако искате да се сдобиете с летящия лукс, си пригответе поне 12 млн. лева... Серията Style ще се развива и в посока лайфстайл, мебели и индустриален дизайн.