Special Weekly

Men Follow

Есента - сезонът на яхтените изложения в Европа

Макар и странно на пръв поглед, точно в края на летния сезон, който всички свързваме с морето, плажовете и яхтите, започва сезонът на големите международни яхтени изложения. Френската Ривиера е може би е най-подходяща дестинация за съчетаване на полезното с приятното. Затова и изложението в Кан, състояло се между 10-15 септември, се радваше на голяма посещаемост. Посетителите на Лазурния бряг разнообразяват дневните си разходки с посещение из щандовете на изложението, с вечеря в приятните ресторанти или с пазаруване в атрактивните бутици, разположени по крайбрежните улици.


Традиционно сред най-популярните щандове беше и този на Sunseeker. Внушителните яхти на британския производител бяха предвождани от супермодела Predator 108, познат от филма за Агент 007 - ldquo;Казино Роялrdquo;. Сред първите посетители на яхтата беше известният италиански футболист и треньор Роберто Манчини. Освен него и множество други посетители напираха да видят яхтата, която е последната придобивка на пилота от Formula 1 - Кими Райконен, дългогодишен клиент на Sunseeker. Други яхти, които красяха щанда, бяха се превърналите в емблематични Yacht 86 и Мanhattan 70. ldquo; Скритиrdquo; зад тях бяха и по-rdquo;скромнитеrdquo;, но не по-малко атрактивни модели Manhattan 60, Manhattan52, Predator 52, Portofino 47 и Portofino 53.


Почти по същото време (12-21 септември) в Саутхямптън се проведе 40-тото поред яхтено изложение. Намиращите се само на 25 км фабрика и централен офис на Sunseeker в Poole бяха предпоставка за традиционно изумителното представяне на британската марка. Феновете на компанията не останаха разочаровани. Изключителен интерес предизвикаха премиерните модели Predator 84 и Predator 92 Sport (най-големият Sunseeker, показван някога на щанда на английския производител).


Predator 92 е първият Sunseeker от тази серия, който притежава лъскав флай-бридж, като това по никакъв начин не променя характерното за гамата излъчване. Резултатът е неповторимо дизайнерско постижение, гарантиращо изключително удоволствие както за гостите, така и за капитана. С възможността за избор на различни задвижващи системи Predator 92 Sport предоставя вълнуващо преживяване за пътниците и екипажа благодарение на най-модерните технологии.


Капитанското място на долната палуба остава основният команден център, като съществува избор между централно или странично разположена капитанска каюта с голям гардероб.


Кухнята е разположена на долната палуба като част от екипажното помещение, включващо две отделни кабини и столова... В задната част на палубата за удобството на пасажерите са разположени мокър бар с хладилник, ледогенератор и керамичен котлон. Подредбата на предната палуба е променена и включва тапицирано U-образно канапе и маса за онези, които не искат да прекарват времето си на яхтата, лежейки в някоя от луксозните спални, а да изживеят пълноценно моментите на Predator 92 Sport. Максималната скорост преминава границата от 40 възела, а гарантираната автономност е до 450 морски мили. За nbsp;клиенти, които искат да добавят още перфекционизъм в представянето на яхтата на вода, се предлага тройна арнисън версия на двигателя.


За тези, които все пак са решили да прекарат времето си в салона на Predator 92 Sport, Sunseeker предлага най-новото в технологиите за развлечение на борда. 42-инчови плоскоекранни телевизори ще откриете както в салона, така и в мастър и ВИП кабините. Възможностите за избор на озвучителна система реално са неограничени, но интегрираната в експонатния модел система е Bangamp;Olufson. С тиковото покритие на всички палуби и гранитния или мраморния финишинг в баните Predator 92 Sport ви предлага перфектната комбинация от комфорт, лукс и разкош, комбинирани с неподправена мощност и безупречно представяне във водата.


Административният директор на Sunseeker Робърт Брайтуейт заяви: ldquo;Всички с нетърпение очаквахме представянето на новия Predator 92 Sport именно на 40-ото Международно яхтено изложение в Саутхемптън. Predator 92 Sport е най-новият представител на широката гама яхти на Sunseeker, който за пореден път затвърждава позицията ни на най-голямата фамилна компания производител на яхти в света.


Тази яхта олицетворява всичко, на което е синоним Sunseeker: мощност, прецизност, лукс, желание да го притежаваш. Комбинирайки без усилие представяне и стил, Predator 92 Sport е ценна придобивка за гамата Predator и определено ще привлича погледите както на вода, така и извън нея.rdquo;


В Predator 84, който също има елегантен флайбридж, бяха демонстрирани новите материи и стилове на Sunseeker за интериорните решения, ясно очертаващи стремежа към една по-модернистична линия, която компанията ще преследва. Яхтата беше част от експонатите на вода, където грееше и поредният 3-дек шедьовър - модел 37М , носещ името ldquo;Tickled Pinkrdquo;. Този модел - най-голям засега сред продукцията на Sunseeker, ще участва в новия филм за Джеймс Бонд, който излиза на големите екрани през ноември.