Special Weekly

Men Follow

EMPORIO ARMANI ПРЕДСТАВЯ "AVANT-GARDE", КОЛЕКЦИЯ МЪЖЕ ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2015

S 250 0ecd34c9 bfd3 4f47 b283 618927324d93
S 250 cb5bb2f1 3196 4822 a850 064f718ddc96

Балансът между експериментирането и точността, с които обикновено асоциират Emporio Armani, създадоха една градска колекция, в която авангардни архитектурни форми са трансформирани в чист графичен език от линии и цвят. Черното прелива към оптическо бяло и сиво, които изглеждат изненадващо свежи заради пресичащите се и прекъснати линии. Линията е лайтмотивът на колекцията – понякога в сянка или поставена хоризонтално с помощта на специални техники, които подчертават съдържанието й.

Якета с двуредово закопчаване, парки, шлифери и якета с реглан ръкави са изработени от по-леки, шумящи материи с геометрични мотиви, създадени чрез принтове и лазерно рязане. Естествени материи като вълна са съчетани с памук, коприна или дори с кожа от пони. Шевовете са премахнати благодарение на техниката на термозапечатване, подчертавайки чистотата на формата.

Костюмът е с малки подобрения, които изменят коренно неговата линия. Вталеното сако има едно-единствено копче, тънка яка и пагода рамене. Панталоните са леко свободни около талията и вталени към глезена.

Графичните принтове и неочаквани форми придават нов живот на ризите. Изработени от коприна или памук с различна плътност, те могат да изглеждат като суитвърт, да наподобяват яке с яка, да приличат на мека тениска или да са с цип и голяма хоризонтална ивица в контрастен цвят отпред.

Аксесоарите са отражение на дрехите в тази колекция. Обувките имат атлетичен вид, който очевидно идва от спортните модели. Раниците, които се превърнаха в емблематичен аксесоар на Емпорио Армани, чантите тип плик и саковете се характеризират с графики и детайли, който се връзват с връхните дрехи от колекцията.