Special Weekly

Men Follow

Eдна мечта

“Автомобилните състезания са нашата кръв”

Световният успех на компанията Carlsson се дължи на индивидуалните аксесоари, подбора на материалите, първокачествените алуминиеви джанти, изработени чрез ултрамодерна технология. Както и на мощните двигатели, ориентирани към бъдещето на електронни системи, съчетани с елегантен и спортен дизайн. Ако искате нещо изключително и специално за вашия Mercedes-Benz, Carlsson е най-подходящото място, където ще получите нестандартно и индивидуално решение. Ако обичатесвоя ldquo;Мерцедесrdquo;, ще обожавате вашия Carlsson. Carlsson е дългогодишен активен участник в автомобилни състезания и прилага пряко придобития опит на пистата в производството на автомобили за улицата. Движещата сила на компанията е нейният новаторски инженерен екип. По време на ldquo;маратонскитеrdquo; и 24-часовите състезания на Нюрборгринг много от компонентите, създадени от Carlsson, се разработват и тестват при най-тежки и екстремни условия. Автомобилните състезания и в бъдеще ще са едно от най-важните полета за изява на инженерите от Carlsson.


Централата на Carlsson се намира в Гут Висенхоф, в имение с над 200-годишна история върху 25 000 кв. м работна площ. Там инженерите, дизайнерите, технолозите, продуктовите мениджърии сервизният персонал на Carlsson ентусиазирано се трудят, за да удовлетворят индивидуалните желания на своите клиенти от цял свят. Сърдечно ви каним да дойдете, да разгледате и сами да почувствате магията на Carlsson в Гут Висенхоф. Технологичното ниво се осланя на най-висшите инженерни умения.


Екипът от технолози на Carlsson се състои от голям брой висококвалифицирани инженери, чийто експертен опит се влага в новите решения. Така бяхаразработени нов хардуер и софтуер за двигателите, включително и компресорни системи на базата на най-новите достижения в областта. Системите за окачване са тествани, анализирани и прецизирани до нови нива на съвършенство по време на неизброимите обиколки през ldquo;Зеления Адrdquo; на ldquo;Нордшлийфеrdquo; на пистата Нюрбургринг.


Следвайки традицията създадена от Carlsson Aigner CK65 Eau Rouge, производителят на автомобили Carlsson създаде своята следваща лимитирана серия лимузини Carlsson Aigner CK65 RS Blanchimont. Разработената от инженерите на компанията в сътрудничество с една от водещите световни дизайнерски фирми - Aigner, тази луксозна лимузина ще бъде пусната в ограничена серия, като всяка от тях ще ви омагьоса с невероятнияси интериор, за който са използвани най-качествените материали, докато отвън колата е дискретна, спортна и в същото време съблазняваща със своята двуцветна окраска.


Под капака на този звяр тупти 12-цилиндров двигател с мощност от 705 к.с. с електронно ограничен въртящ момента от 1100Nm. Автомобилът разполага и със специални спортни филтри за оптимизация на въздушния поток, като в същото време е прибавена и спортна изпускателна система от неръждаема стомана. Друга модификация е оптимизацията на работата на интеркулера, което води до намаляване на температурата на входящия въздух. Всичко това позволява на двигателя да работи перфектно, като в същото време осигурява комфорт за шофьора.


Разработен с невероятно чувство към детайлите, елегантният Carlsson Aigner CK65 RS Blanchimont със сигурност е най-впечатляващата лимузина на пазара със своята максимална скорост от 320км/ч и ускорение от 0-100 км/ч за скромните 3.9 секунди.


Той е оборудван с най-новата C-Tronic система за окачване, която позволява автомобилът да бъде снижен с допълнителни 30 милиметра. Системата C-Tronic не само понижава центъра на тежестта, но при наличие на неравности по пътната настилка автоматично променя височината на автомобила, за да осигури необходимата височина на амортисьорите и да се запази комфорта при всякакви условия.


Идеята на Carlsson е да ви предостави един автомобил, изцяло оборудван с всички възможни екстри за комфорт и сигурност.