Special Weekly

Men Follow

Десетте най-красиви автомобила за 2013-а

Американското бизнес издание Forbes за поредна година публикува класацията си на най-красивите нови автомобили в света. Редакторите на списанието възложиха сложната задача на анализатора на изданието Vanity Fair Брет Бърк, главния редактор на Jalopnik Мат Хардриги и собственика на Classic Car Club Manhattan Майкъл Принчинело.

Журито определи най-красивите автомобили, без да взима предвид цената им. Това прави списъка доста интересен, тъй като марки като Aston Martin, Maseratti и McLaren се класират редом с модели на Volkswagen, Opel и Peugeot. Ето какво се е получило.

Aston Martin CC100

 

Британската марка направи доста интересен автомобил, като с него отдава почит към легендарния спортен Aston Martin DBR1, вилнял по пистите през 50-те години на миналия век. В CC100 дизайнерите са се опитали да съчетаят ретро и футуристични форми.

nbsp;

McLaren P1

 

Хиперкарът с хибридно задвижване P1, който е дело на McLaren Automotive, има за цел да се превърне в идеологичен наследник на легендата F1. Продажбите му ще стартират в края на 2013-а. Според Classic Car Club P1 е идеален наследник на култовия McLaren F1.

nbsp;

Jaguar F-Type

 

Последният вариант на F-Twpe е действително най-красивият от моделната серия с индекс F и роудстърът изглежда потресаващо, но още по-добре ще изглежда версията купе. Това е мнението на главния редактор на автомобилния блог Jalopnik.

nbsp;

Cadillac CTS

 

Може ли американски спортно ориентирано, но същевременно луксозен автомобил да изплаши немците? Новият CTS отговаря на този въпрос. Да, и още как - уверен е Брет Берк от списанието Vanity Fair.

nbsp;

Alfa Romeo 4C

 

През последните години марката Alfa Romeo не впечатлява с иновации и си е направо в застой. Серийният вариант на спортното купе със средно разположен двигател 4C обаче отново връща марката в полезрението на ценителите на италианския дизайн.

nbsp;

Peugeot Onyx

 

Суперавтомобилът с хибридно задвижване разполага с 1.6-литров турбоагрегат, но форсиран до 256 конски сили. Той ще задвижва задните колела, а електромотор с допълнителни 120 кВт ще се грижи за предния мост. В десетката на Forbs го класират авангардните му форми, а не техническата част.

nbsp;

Lamborghini Aventador Roadster

 

След успешното представяне на версията купе от Lamborghini предлагат и вариант роудстър. Новият Aventador LP 700-4 е изключително красив, а ефектният му външен вид се подсилва и от уникалните лети джанти Dione 20.

nbsp;

Maserati Ghibli

 

Новото Maserati печели симпатии заради интересната смесица на различни линии. Ghibli получава светодиодни фарове в стила на голямата лимузина Quattroporte. Предната броня обаче е оформена по доста по-спортен начин, а задницата има коренно различен дизайн.

nbsp;

Opel Astra VXR

 

С VXR инженерите от Opel доказват, че създаването на атлетичен и едновременно привлекателен хечбек е реално, уверен е главният редактор на Jalopnik. Този модел е разработен от британския дизайнер Андрю Дейсън, който постига уникален ефект със силно увеличаване на размерите на предните въздухозаборници.

nbsp;

Volkswagen XL1

 

Според главния редактор на Jalopnik това е бъдещето на рационалното шофиране. Това возило наистина е революционно по отношение на дизайна, а средният му разход е под литър нафта.