Special Weekly

Men Follow

Антикризисен хороскоп за 2012-а

Кои представители на вашия знак от зодиака са успели да забогатеят? Какво им е помогнало по пътя към парите и славата? Как да използвате силните и не до там добрите черти на характера си, за да преуспеете? Всичко това ще научите от нашия антикризисен хороскоп за 2012-а.


nbsp;


ОВЕН


Овните са поривисти и импулсивни във всичко, включително и в харченето на парите. Те обичат да правят неочаквани подаръци, не се колебаят да помогнат на приятели и роднини. А когато решат да празнуват са способни да похарчат и последния си лев. Тъкмо това може да ги подведе през тази и следващата, не до там успешна от финансова гледна точка година.


Постарайте се да укротите щедростта си, внимателно разпределяйте бюджета си за месец-два напред. Ако по-рано сте успявали да изкарате до следващата заплата благодарение на също толкова щедрите си приятели, във време на криза те също може да се окажат финансово притеснени.


От друга страна импулсивността на овните може да им бъде от полза - не се колебайте да проявявате инициативност в работата, да давате нови идеи и да откликвате на нови предложения.


Ингвар Кампрад


nbsp;


ТЕЛЕЦ


Телците са спестовни, пресметливи, но не и алчни. Те се отнасят към парите като към средство за осигуряване на комфорт и удовлетворяване на материалните им потребности. В името на тези цели представителите на знака са готови да работят много и усърдно, без да ги издигат в ранг на житейски ценности. Като цяло Телците са настроени да понесат кризата спокойно - като нещо неизбежно, с което обаче човек може да се справи стига да работи упорито.


Това, което Телците трябва да избягват е работохолизма. И по-точно склонността да се заседяват на работното място по-дълго, да поемат допълнителни задачи, да помагат на приятели, познати и т.н. От една страна това ще понапълни джоба им, което от значение в предстоящата гладна година. Но от друга, трябва да си помислят: какво точно ще успеят да придобият или да направят с тези пари? Може би е по-добре да прекарват повече време с любимите си хора? Най-вероятно това им липсва много повече от парите.


Дитрих Метешиц


nbsp;


БЛИЗНАЦИ


Неспокойните Близнаци не са сред най-дисциплинираните изпълнители - дългото застояване на работното място по-скоро може ги депресира , отколкото да им осигури стабилен доход и увереност в утрешния ден. За тях са подходящи посредническите длъжности със свободен график - банкови брокери, рекламни мениджъри, мениджъри на IT-проекти и т.н.


През 2012-а обаче именно такива работници могат да се окажат разочаровани. Затова, ако обмисляте да смените статута си на офисен планктон, с нещо по-удовлетворяващо, може би си струва да изчакате. Първо, по време на криза вашият свободен труд може да се окаже не толкова търсен, и второ, намирането на нова работа едва ли ще е толкова просто. Ако сте бизнесмени през следващата година е по-добре да се занимавате с един проект, който гарантирано ще ви носи доходи, отколкото с няколко, които могат да ви разорят.


Лакшми Митал


nbsp;


РАК


Склонните да трупат пари и имоти Раци се чувстват добре в производствената сфера, в строителството или в продажбата на недвижими имоти. За тях парите са гаранция за светло бъдеще и застраховка срещу всякакви житейски проблеми. Така че е много вероятно вече да са заделили солидно количество бели пари за черни дни.


Ако не са, сега е времето да започнат да спестяват. Помислете за откриването на банков влог, това е най-лесния начин да натрупате макар и малка сума, и след това, както се казва, да спите спокойно. Мисълта, че разполагат с някакъв паричен резерв е най-доброто лекарство за Раците срещу стреса от кризата. Дори, ако този резерв така и не им потрябва.


Джорджо Армани


nbsp;


ЛЪВ


Лъвовете са отлични организатори и щедри началници. Обичат да живеят красиво, стилно и удобно, но най-важното - по-добре от другите. Желанието да се отделят от тълпата често надхвърля чувството им за умереност и пречи на създаването на сигурен и надежден семеен бюджет.


Друга не до там полезна от финансова гледна точка черта на Лъвовете е любовта към пищните празненства. Вероятно ще ви се прииска да отпразнувате Коледа и Нова година по оригинален начин и на широка нога, да прекарате свободните дни в чужбина, да изпратите децата на зимен лагер и т.н. За съжаление тази година далеч не всички ще могат да си позволят това.


Постарайте укротите апетитите си и насочете уменията си към организирането на вълнуваща и не по-малко приятна почивка в къщи. Или се опитайте да спечелите от това - услугите за подготовка на развлекателни мероприятия се радват на голямо търсене по време на празници.


Джордж Сорос


nbsp;


ДЕВА


Девите по правило са педантични, рационални, а понякога и малко стиснати. Обичат да смятат и да трупат пари, да планират своя бюджет и да балансират харчовете си. Това дразни леко околните, затова пък представителите на този знак успяват да опазят успешно капиталите си дори по време на криза.


От друга страна Девите умеят да работят добре и да печелят. Те се чувстват най-комфортно в информационните дейности като журналистиката, науката, програмирането и т.н. Така че ако случайно се сблъскате с необходимостта да търсите ново работно място, помислете за професиите свързани с Интернет. В този сегмент на пазара на труда никога не е имало стагнация и според експертите той ще продължи да се развива стабилно, въпреки глобалните икономически сътресения.


Уорън Бъфет


nbsp;


ВЕЗНИ


Родените под знака Везни рядко стават богаташи. Те не са амбициозни, не умеят да ръководят, не са много проницателни и нямат склонност към рисковани стъпки и революционни идеи. Впрочем богатството само по себе си не ги интересува особено. Обикновеносредните по общоприетите мерки доходи им стигат напълно, така че не трупат и дългове.


Девите ценят спокойствието, предпочитат да избягват конфликтите, търсят компромис във всичко, затова и не отстояват много успешно интересите си. Представителите на знака са онези, които идват на работа по време на отпуск, работят извънредно, вместо съкратен служител или остават без премии във връзка с оптимизирането на разходите в бюджета. Бъдете по-смели. Не позволявайте на работодателя и колегите си да ви стъпят на шията, не давайте пари назаем на досадни роднини или приятели. И още - преодолейте себе си и най-накрая проявете някаква инициатива. Огледайте се - може би имате идеална възможност да спечелите.


Ралф Лорън


nbsp;


СКОРПИОН


Скорпионите са отлични бизнесмени и великолепни началници. Те ловко управляват чуждите пари и заедно с това постепенно увеличават собствения си капитал. Въпреки, че са твърде емоционални и импулсивни, те никога на поставят личните си интереси над професионалните. Понякога дори става обратното - работата поглъща изцяло представителите на този знак и те работят неуморно с пълно отдаване.


Но както често се случва, силната страна може да се превърне в слабост. Упорството им в работата може да прерасне във фанатизъм и те да не са в състояние да забележат, че хвърлят силите си за изначално обречен или утопичен проект.


Впрочем почти всички Скорпион обичат да командват и да проявяват властност. Съветваме родените под този знак да бъдат по-скромни и да не показват характер, поне пред началниците или клиентите. Кризата не време да рискувате работата си, за да удовлетворите собственото си его.


Бил Гейтс


nbsp;


СТРЕЛЕЦ


Щедрите и разсъдливи Стрелци се отличават с лек характер и също толкова леко отношение към парите. За тях те са средство за придобиване, но не на материални ценности, а по-скоро на нови знания и опит. Затова представителите на знака най-много обичат да харчат за пътешествия, книги и всевъзможни курсове. В много по-големи разходи обаче може да ги вкара страстта им да правят подаръци на приятели и роднини. Въздържайте се от подобно разсипничество. Близките ви няма да ви уважават по-малко, ако спрете да харчите на ляво и на дясно, пък и не е задължително приятните подаръци да са скъпи.


Колкото до пътешествията, с тях също трябва да изчакате - ръстът на цените на туристическите услуги и колебанията на валутните курсове превръщат следващата година в не до там подходящ период за пътувания в чужбина. Ако все пак не ви свърта в къщи, опитайте се да минете без услугите на туристически агенции и организирайте пътуването си самостоятелно.


Стивън Спилбърг


nbsp;


КОЗИРОГ


Козирозите умеят да печелят пари, но не и да се разпореждат с тях както трябва. Типичният Козирог е целеустремен, напорист, властолюбив и практичен, затова ако доброто възнаграждение се превърне в негова основна цел, той бързо и лесно ще го постигне. Впрочем представителите на този знак са в състояние да превключат бързо на съвсем друга вълна и да й посветят цялата си енергия. Тази ограниченост и упоритост често пречи на Козирозите да са щастливи и да се занимават с това, което им доставя истинско удоволствие. Склонността им към аскетизъм, недостатъчната фантазия и скъперничеството не позволяват на Козирозите да харчат за развлечения и красиви вещи. Което може да се окаже полезно по време на криза.


Все пак трябва да внимавате - на фона на постоянния стрес в работата, близките ви може да станат по-малко търпеливи към особеностите на характера ви. Не забравяйте, че кризата засяга не само вас, а всички.


Рой Дисни


nbsp;


ВОДОЛЕЙ


Водолеите са винаги творчески настроени, обичат компаниите и са свикнали да залагат на късмета и помощта на приятелите. Те работят с лекота в колектив, но не обичат да се трудят самостоятелно или да управляват. Най-добре се изявяват в дейности, в които постоянно са необходими идеи и нови проекти.


Животът на Водолеите е изпълнен с финансови възходи и падения. Самите те се отнасят към това като към нещо, което се разбира от само себе си. Ако вашите близки обаче зависят от вас, начинът ви на живот изобщо няма да им се стори толкова естествен и лек. Да не говорим, че кризата не е най-подходящото време да се надявате на късмета си, така че се научете да разчитате само на себе си. И приемете мисълта, че работата не винаги е нещо интересно, весело и забавно, а преди всичко начин да си изкараш прехраната.


Опра Уинфри


nbsp;


РИБИ


Рибите обичат да правят непланирани покупки, затова и парите изчезват от джобовете им толкова лесно, колкото ги пълнят. Прахосничеството на представителите на този знак обаче не се дължи на прекомерна любов към шопинга. Те просто лишени от качества като меркантилност и прагматизъм, затова без колебание се разделят парите заради някоя красива вещ, интересно прекарване на времето, а често и за благотворителни цели.


За да не се разкайвате за лекомислието си, опитайте да планирате своите разходи поне за седмица напред и спазвайте графика. Приемете че това е проверка за силата на вашата воля, която ще покаже дали ще успеете да се справите с финансовите трудности или не.


Колкото до доходите, Рибите често преуспяват в търговията и рекламата. Но през следващата година трудът в тези сфери ще бъде по-скоро неблагодарен. Изключение правят пазарите на т.нар. евтини удоволствия, чиито продажби традиционно нарастват в кризисни времена (алкохол, тютюн, сладкиши).


Стив Джобс