Special Weekly

Men Follow

Американска мечта с европейска визия

Споменаването на марката Monterey до скоро предизвикваше само една асоциация в опитния познавач на яхтения пазар ndash; най-доброто съотношение качество-цена при американските яхти до 13 метра. Амбицията на братята Маршал да наредят Monterey на върха се увенча с успех благодарение на невероятния прогрес, който отбелязаха моделите им през последните две години. А гръмката поява на супер луксозния круизър 415 SY е знак, че Monterey вече стъпи и на арената на сериозните играчи ndash; прозиводителите на яхти над 40 фута.


Това, което изстреля Monterey на върха през последните години е уникалното съчетание на американска практичност и европейски дизайн и класа, дължащи се на факта, че главният дизайнер Джеф Маршал прекарва голяма част от времето си в Италия. Както всички знаем италианците нямат равни, когато става въпрос за дизайн и дребни неща, които да гъделичкат вашето въображение.nbsp; Така се роди и 415 SY - еманация на всичко, към което Monterey показа, че се стреми ndash; функционалност, иновации и качество, съчетани с бързина, икономичност и сигурнос. Меките и издължени форми придават на яхтата неприсъщ за американските й сестри сексапил. От друга страна солидният хард топ дава както стабилност, така и възможност да побере радара и антената за сателитна телвизия, която леко загатва за това, което ви очаква вътре. Другото, което веднага привлича погледа е лъскавият гел коут, който освен това е и много здрав. Флагманът на Monterey е един от първите, задвижвани от революционната система на Volvo Penta - IPS.nbsp; С интуитивния джойстик вие можете да контролирате лодката по такъв начин, че приставането се превръща в детска игра. Освен това IPS е 30% по-бърз, 60% по-безшумен и 25% по-икономичен от конвенционалната Z-колона, което е скок в бъдещето.


Качвайки се на борда се озоваваме в огромен кокпит, оборудван с всичко необходимо за едно голямо дневно парти. На кърмата се намира огромен шезлонг с практична падаща облегалка, който с едно движение се превръща в удобно U ndash; образно канапе. За почитателите на здравословния тен има и още две зони за слънчеви бани ndash; голям шезлонг в средата на кокпита, както и още един на носа на яхтата. Едно парти не може да мине без подходящата музика и питиета. За това ще се погрижи най-новата система на Kenwood специално направена за море, както и ледогенераторът и множеството поставки за чаши навсякъде из яхтата. Много важна екстра е климатикът в кокпита, което осигурява необходимият комфорт при пътуване независимо от сезонът и температурите навън. Европейският полъх и топлота идват от тиковото покритие на платформата за къпане, както и от тиковата маса, която има специално място под една от кожените седалки.


Колкото и добро впечатление да оставя 415 SY отвън, то просто е несравнимо с това, което ще откриете долу. Слизайки по дървените стъпала, вие се озовавате в лукс, финишинг и идеи, достойни да се мерят с най-големите. Това, което веднага ще се хареса на европееца е разпределението на пространството. Освен с мастър кабина, яхтата разполага с втора кабина за гости с две единчни легла и отделна баня с тоалетна. Това е възможно благодарение на допълнителното пространство отварящо се от компактните двигатели IPS. nbsp;Салонът е завършен в суперкачествени материали. Функционалното канапе се превръща за секунди в допълнително легло, способно да побере още двама души. Системата за забавление е изумителна за класа на яхтата ndash; 26 инчов LCD телевизор с 5.1 dolby surround система за домашно кино, допълнени от DVD плеър, четящ всички познати видео формати. Monterey 415 SY е оборудван с всички необходими кухненски уреди, които напълно могат да заместят тази в дома, допълнени от супер стилен охладител за вино. Друг елемент, който ще ви грабне са дизайнерските табуретки от черна кожа, които същевременно са и складово пространство. nbsp;