Special Weekly

Men Follow

Техноидеи

Zeal Optics GPS Goggles


Запалените скиори прибраха зимните си доспехи в гардероба, но подготовката за следващия сезон може да започне още отсега. Усещането да летиш като ракета по заснежения склон, яхнал ски, сноуборд или шейна, е неописуемо, особено ако знаеш с каква скорост се движиш. Очилата с километраж Zeal Optics GPS Goggles са иновативна технология, чиято силна черта е статистиката. Те си имат цветен LCD екран, на който се появява цялата информация за скоростта на движение, надморската височина, местоположението, точния час и температурата на въздуха. За любителите на горските преходи най-полезна ще бъде опцията за измерване на преодоляната дистанция. Навигацията е лесна, а бутоните са удобни дори за позамръзнали пръсти. Освен всички високотехнологични функции Zeal Optics все пак са и прекрасни скиорски очила. Лещите са с фотографска поляризация и се самонастройват според спецификата на околната светлина. Дисплеят се зарежда с литиево-йонна батерия, USB изходът позволява сваляне и записване на данните от приключението. Към тях се предлага и софтуер, който ви свързва с картите на Google.


Цена около 1100 лева


nbsp;


AQ Wireless Outdoor Speakers


Пролетта дойде, време е за парти на двора! Имате си слънце, чист въздух и коктейл Мохито. Какво още може да ви липсва? Качествен музикален саунд... С AQ Wireless Outdoor Speakers може да надуете колоните, без да се притеснявате, че оборудването ви ще се намокри от внезапен дъжд или пък, че ще изглеждате като кабелджия, опъващ десетки метри захранващ проводник. Двете 3.5-ватови водонепропускаеми колони на AQ работят безотказно, нужно е само да закачите лаптопа, iPod-а, mp3 плейъра или телевизора си към главния субуфер. Той се свързва с колоните, които на свой ред черпят сили от батерии, осигуряващи до 10 часа работен режим. Звукът на колоните и оптималните им настройки могат да се регулират индивидуално. Те улавят сигнала на предавателя на дистанция до 100 метра на FM честота.


Цена около 200 лева


nbsp;


WowWee Mr. Personality Robot


Когато приятелите ви подразнят или отегчат, може да разчитате на лоялността на електронния амиго WowWee. Той е доста по-приятна компания дори от легендарните R2-D2 и Трипио от Междузвездни войни. Роботът може да разказва вицове, да отговаря на въпроси за вашето бъдеще и да чертае дневния ви хороскоп. За целта човечето използва цветен LCD екран, който всъщност е лицето му. WowWee има множество сензори и няколко режима на активност, осигуряващи безкрайни часове забавления. Той може да работи в режим на автомобил, морски пехотинец, веселяк, спортист или учител. В паметта му е вградена подробна карта на света за любителите на географските открития. Ако превъплъщенията на вашия нов приятел все пак ви омръзнат, можете да свалите нови от интернет или сами да си създадете предпочитани образи чрез специален софтуер. Роботът се придвижва на три колела.


Цена около 450 лв.


nbsp;


44 Language Translator


Колко пъти всеки от нас се е чувствал глупаво, когато поведе разговор на чужд език, но изведнъж блокира, защото точната дума или фраза просто внезапно се е изпарила от главата му? Събеседникът ви насреща се усмихва, кима разбиращо с глава, но ситуацията е достатъчно неловка и единственото, което ви остава, е да се извините. С езиковия преводач 44 Language Translator можете бързо да излезете от ситуацията. Просто въведете репликата, която искате да кажете на един от 44-те световни езика, и готово, вече си възвръщате ореола на полиглот. Ако пътувате често, неоценима помощ за вас ще бъдат над 800 хиляди думи и повече от 100 000 често използвани фрази на почти всички европейски (включително и български) и няколко арабски и азиатски езици. Преводачът е в джобен формат, удобен за пренасяне, така че вече няма да се нуждаете от куп речници и разговорници, по които обикновено се разпознава заблуденият турист. Обичате да пазарувате зад граница? Симпатичната джаджа конвертира 8 вида различна валута, метрични показатели, размери на дрехи и обувки в различните страни. Освен калкулатор и аларма ще може да се информирате за актуалния час в 200 световни града. Устройството работи с две батерийки или се зарежда с чарджър, а клавиатурата му е по-удобна от тази на повечето смартфони.


Цена около 100 лв.


nbsp;


Devon Tread 1 Watch


Много луксозни часовници изглеждат прекрасно, но не предлагат никакви технологични новости. С едно изключение - Devon Tread 1 Watch. Революционният ръчен апарат е с патентована уникална система от подвижни времеви каишки, ленти и метални модули, които са истинско зрелище. Въртящите се ремъци и зъбни колела дори излизат извън физическите рамки на часовника и биха впечатлили и най-капризните техноманиаци. Ансамбълът от кожени ленти е монтиран в центъра, а четири свръхкомпактни микромотора задвижват четирите времеви ленти с непоколебима точност. Устойчиви на висока температура кристали пренасят информацията до главния микропроцесор. Ролките на часовника се движат свободно и не се износват благодарение на вградени лагери, направени от скъпоценни камъни. Батерията е литиево-полимерна и издържа до две седмици само с едно зареждане, съществува и опция за безжично презареждане. Стъклото на механичното бижу е от кристал, устойчив на одрасквания, отразява светлината и дори може да спре изстрелян от пистолет куршум. Докато се взирате в Devon Tread, времето ще минава неусетно.


Цена около 35 000 лева


nbsp;


Agility Saietta R Bike


Светлинният мотоциклет от филма Трон: Заветът бе много готин, но е само една играчка. Ако търсите истински електрически мотоциклет от бъдещето, трябва да видите Agility Saietta R Electric Motor Bike. С него ще забравите притесненията от сутрешните задръствания и с лекота ще се промушвате между спрелите автомобили, за да стигнете бързо до целта си. Уникален спортен модел, който не изхвъря нито грам вредни емисии в атмосферата, олекотен и балансиран дизайн, двойно предно окачване, перфектно аеродинамично изпълнение. Пришълецът ще ви смае с ускорение от 0 до 100 километра само за 4 секунди. Agility Saietta е невероятно стабилен, пъргав и лесен за управление поради простата причина, че дизайнерите мъдро са решили да поставят автоматична скоростна кутия. Дизайнът му е оптимизиран, моторът може да бъде изправен и трансформиран във велосипед, другата позиция на управляние е уличен боец. Допълнителната седалка ще ви позволи да си намерите приятна компания за мечтаното пътешествие в галактиката.


Цена около 28 000 лева


nbsp;


Zoom H4n Handy Recorder


Кой е най-добрият приятел на журналиста? Диктофонът, разбира се. Zoom H4n Handy Recorder е устройство, подготвено да свърши цялата техническа работа на пишещите братя дори и в най-горещите точки на планетата. Джаджата е противоударна, прави аудиозаписи с изключително висока чистота, благодарение на вградения стерео кондензаторен микрофон, който на всичко отгоре е и дигитално контролиран. Zoom H4n ви позволява да записвате на 4 канала едновременно. 1.9-инчовият LCD екран е интуитивен, а интерфейсът - лесен и удобен за управление.


Цена около 500 лева