Special Weekly

Men Follow

6 Технологични идеи

Sony Ericsson W350i


Маниаците в тази област ще си спомнят, че последният телефон, използвал системата с активен флип, бе Ericsson T28 още в самото начало на века. Към своя нов продукт от серията Walkman обаче Sony Ericsson са добавили и външни бутони за MP3-плейъра, така че да опрерирате лесно с музиката дори когато телефонът е затворен. Вградената памет на W350i е само 14 MB, но лесно може да бъде увеличена с добавянето на карта. Това не важи обаче за фотокамерата ndash; с резолюция вече 1.3 мегапиксела. Но пък това е телефон за музика, не за снимки.


Blackbox 24/7


Gear4, производител на висококачествени говорители за iPod, не е изневерил на себе си и с последния продукт от серията BlackBox. Всъщност това не е просто комплект говорители, но и аларма с още половин дозина полезни функции. При това благодарение на стандартния адаптер, върши работа не само за iPod, но и за всякакви mp3-плейъри. Има вградено FM-радио, две програми на алармата (примерно една за работни дни и втора за уикенда) и LED-дисплей, показващ точно време. Говорителите са само по 16 вата, но вадят учудващо приличен звук, а дистанционното окончателно гарантира удобството ви.


Цена около 140 лева


nbsp;


Phillips Ambilight 7603D


Доста хора реагираха скептично, когато Phillips въведе технологията Ambilight в телевизорите си. Експертите обаче са категорични, че тя осезаемо подобрява качеството на картината. Екранът е обграден от светлинна рамка, която променя цвета си в съответствие с излъчвания в момента образ. Идеята на пръв поглед звучи налудничево, но всъщност е доста прозорлива: естествено продължение на основния цвят на картината означава, че образът ще ви се стори много по-контрастен, и съответно детайлите ще изглеждат по-изразени, ясни и отчетливи.


Цене: около 1400 лева


nbsp;


ldquo;шоколадовrdquo; iPhone


Този напомнящ на швейцарски шоколад калъф за iPhone не само привлича погледите, но и определени случаи върши точно обратната работа ndash; може да заблуди крадците, които иначе биха хвърлили око на вашата модна играчка от Apple. Изработен е от силикон и е много мек.


Цена: около 35 лева


nbsp;


Voodoo omen


Най-после едно PC, което ползва Windows, но работи също толкова добре, колкото и Macintosh. Това е абсолютният връх за почитателите на компютърните игри ndash; светкавичен процесор Intel Core 2 Extreme Quad Core, вградено водно охлаждане, вертикално разположени видеокарти и възможност сами да изберете цвета и материала на кутията (опциите включват стомана, стъкло, кожа и дори дърво). Какво повече му трябва на един гей-мър?


Цена: от около 8200 лева


nbsp;


Infocus X10


Ако ви е писнало да плащате непрекъсното поскъпващите билети за кино, а също и някой да хръпа пуканки на педя от ухото ви, ето го спасението ndash; достъпен като цена домашен проектор с разделителна способност 1920 x 1080 dpi. Освен това, последният продукт на Infocus има стилен външен вид. Едиствената забележка е към твърдия късия HDMI кабел ndash; той е едва 2 метра, което на практика значи, че не може да монтирате проектора на тавана. Хубавото е че X10 e самонастройващ се и няма да загубите ценни часове, ровейки се из менюто.


Цена: около 2700 лева