Special Weekly

Men Follow

6 Технологични идеи

Acer Aspire One 150


Минилаптопите стават все по-популярни напоследък - до голяма степен благодарение на факта, че същевременно стават и по-съвършени, и по-евтини. Aspire One на Acer е отличен пример в това отношение - с 1 GB RAM, 120 GB HDD, 8.9-инчов екран, 3 USB порта, изход за външен монитор, LAN и Wi-Fi карти. Единствено батерията със скромния си капацитет от 2 часа търпи известни критики.


Acer Aspire One 150 струва около 650 лева.


nbsp;


Navman F 10


Автомобилната сателитна навигация отдавна вече не е нещо, присъщо единствено на свръхлуксозните лимузини. Последното творение на новозеландската компания Navman допълнително смъква прага на достъпността - с цената на известни компромиси, като например разделителната способност на екрана. Но важното е, че върши работа. Navman F10 струва около 200 лева.


nbsp;


Panasonic L umix D MC-FX500


Компактните фотоапарати доскоро бяха компромис, достоен да щраква само мили семейни моменти. Но това се промени. С 10.1-мегапикселовата си матрица, отлично работещия оптичен стабилизатор (OiS) и малкия, но качествен вариообектив Leica последният модел на Panasonic ще ви осигури прекрасни спомени и от най-екзотичната ваканция. Разбира се, за съвсем малко повече пари може да си вземете по-съвършения като оптика FZ28. Но пък той трудно се побира в дамска чанта.


Lumix DMC-FX500 струва около 660 лева.


nbsp;


Sony Rolly


Новият яйцевиден МР3-плейър на Sony е вече пазарен хит в Япония, макар още да не е стигнал до Европа. Очарователната джаджа може да се търкаля в такт с музиката, има си вградени говорители, 1 GB памет и Bluetooth връзка.


Rolly струва около 400 лева.


nbsp;


Radley Workbag


Кой казва, че чантата за лаптоп трябва да е скучно черно нещо с неестетични джобове? Прочутият английски производител на чанти Radley се е заел да отхвърли тази догма и категорично е успял. Прекрасната Radley Workbag е от мека телешка кожа, предлага се в две елегантни разцветки и е достойна и за най-изисканата обстановка.


Radley Workbag струва около 520 лева.


nbsp;


Еgo for Bentley


Щом Apple успя да превърне белите си лаптопи в последен писък на модата, какво остава за поредното творение на Ego, носещо една от най-престижните марки в автомобилния свят? Разработеният по специална поръчка на Bentley лаптоп е облицован с телешка кожа, с вградени елементи от бяло злато, и е сглобен изцяло ръчно. Тази година в продажба ще постъпят едва 250 бройки.


Ego Lifestyle Bentley струва около 13 000 евро.