Special Weekly

Men Follow

6 Технологични идеи

Canon Eos 500D


Nikon още преди година представи първия подобен хибрид между еднообективен огледалнорефлексен фотоапарат и видеокамера за HD формат. Сега Canon повдига още мъничко летвата с този 15-мегапикселов апарат, снабден вече с автоматичен фокус и за видеозаписите - ключов фактор при снимането на бързодвижещи се обекти. Отличната иначе машинка предизвиква само три възражения. Първо, когато е включен, споменатият автофокус влияе доста зле на контрастността. Вторият минус е липсата на гнездо за външен микрофон. А третият е цената, която си остава малко по-висока, отколкото на лидера в този клас Nikon D90. Но за почитателите на качеството с марка Canon това надали ще е пречка.


Canon Eos 500D ще струва около 1050 евро (комплект с 18-55 мм обектив).


nbsp;


Oregon Crystal Weather Station


По същество това е една доста футуристична версия на добрия стар барометър - вместо стрелки тя предлага три лазерни 3D-символа (изобразяващи слънце, облаци и дъжд), вградени в блокче от акрилно стъкло. Апаратчето разчита на радиовълни, за да получава информация за точния час и за метеорологичните условия. Прекрасна украса за нощно шкафче, макар че, строго погледнато, не върши повече работа, отколкото старомодното надникване през прозореца навън.


Oregon Scientific Crystal Weather Station струва около 110 евро.


nbsp;


Sony Ericsson W705


В епохата на объркващи технологични чудеса с хиляди опции, като iPhone например, е приятно, че някой все още прави обикновени, лесни за употреба и функционални мобилни телефони. Прекрасен пример е новият W705 на SonyEricsson - елегантен слайдър с 3.2-мегапикселова камера и вграден музикален плейър. Апаратът може да сърфира из мрежата, ползвайки Wi-Fi или 3G, а функцията shake control несъмнено ще ви очарова - чрез нея можете да прехвърляте песни и да увеличавате и намалявате звука, просто като разтърсите телефона по определен начин. W705 поддържа също УКВ радио, видео от YouTube и услугата Google Maps. Теглото е едва 98 грама.


Sony Ericsson W705 струва около 600 лева (без абонаментен план).


nbsp;


Sennheiser PMX 80 Sport II


Ако сте вманиачен на тема фитнес, тогава чифтът специални спортни слушалки е просто задължителен - освен ако предпочитате да слушате пъхтенето на дебеланкото на съседната пътека. Сред лидерите в този сегмент е Sennheiser, а последният му продукт PMX 80 спокойно може да се нареди между най-удобните слушалки въобще - свръхлеки (16 грама, чак ще се изненадате) и така добре пасващи зад врата, че след минута вече не се усещат. Но най-хубавото е, че не попиват пот, така че дори и да сте подгизнали след двучасова тренировка, пак ще можете спокойно да си слушате музика. А и могат да се мият направо на чешмата.


nbsp;


Sennheiser PMX 80 Sport II струват около 80 лева.


nbsp;


Medion E1210


Така наречените нетбуци (netbooks) - малки, евтини и енергопестящи лаптопи - направиха истински пазарен бум в последните две години и сега държат около 10 на сто от всички компютърни продажби в Европа. Все повече хора се нуждаят от бърз и лесен начин да ползват ИНТЕРНЕТ и да проверяват в движение електронните пощи и страниците си в MySpace и Facebook. Един от най-добрите варианти е E1210 на сравнително слабопопулярната у нас германска компания Medion - здрав, солиден лаптоп с достатъчно приличен процесор (Intel Atom N270), за да ползва Windows XP, с много удобна клавиатура и с напълно достатъчните 80 GB на твърдия диск. При тегло от едва 1.2 килограма не е проблем да го разнасяте навсякъде със себе си.


Medion E1210 струва около 620 лева.


nbsp;


Personal Cell Phone Signal Blockernbsp;


Ако сте в ресторант и телефонът ви внезапно загуби връзка в средата на разгорещен разговор за футбол с най-добрия ви приятел, а изнервеният човек на съседната маса внезапно придобие крайно самодоволно изражение, знайте, че сте жертва на последния писък в мобилните технологии - устройство за заглушаване на GSM-сигнал. Понеже джаджите не са съвсем законни в някои страни, те се произвеждат предимно от слабоизвестни китайски компании - което не пречи да са една от най-продаваните стоки в amazon.com напоследък. Ще ви свърши страхотна работа на сватбата на дъщеря ви или в киното - изобщо навсякъде, където искате да се насладите на малко тишина. Конкретният модел заглушава сигнала в радиус до 15 метра около вас, може да се зарежда от битовата мрежа или в колата, а батерията издържа до 4 часа.


Personal Cell Phone Signal Blocker струва около 40 лева.