Special Weekly

Men Follow

Часовниците

Стоманата е основният метал, използван при изработването на часовници през икономичните 90-години на ХХ век. Сегашното му завръщане е в пряка връзка с финансовата криза. Днес всички марки, без изключение, предлагат модели от стомана. Включително и такива грандове като Patek Philippe, Jaeger LeCoultre и Cartier. Вариантите са много - сдържани модели с бял емайлиран циферблат или с по-ярки цветове, с кръгли, квадратни и правоъгълни корпуси с големина от S до XXL.nbsp;


Добре изглеждат дамските часовници с правоъгълни циферблати на Jaeger LeCoultre, Patek Philippe, Cartier и DeGrisogono. Модели с корпус и циферблат в контрастни цветове предлагат Corum, Montblanc и Bvlgari.


Часовниците от стомана се асоциират най-често със спорта, което обаче не изключва присъствието на елементи от високото часовникарско изкуство в механизма и дизайна им.nbsp; Patek Philippe предлага дамски часовници, декорирани с диаманти. Те се отличават от същия модел, изработен от бяло злато единствено по цвета на метала и дизайна на коронката. През тази година много компании започнаха да украсяват стоманените си часовници с диаманти. Но далеч не всички са сполучливи. Все пак стоманата е твърде доминиращ материал и изглежда по-добре без скъпоценни инкрустации.