Special Weekly

Men Follow

Техноиграчки

Google Nexus


Ерата на по-умните мобилни телефони с touchscreen (тъч скрийн) сякаш изживява своя пик. В апаратите все по-често липсва обичайната хардуерна клавиатура с копчета, които човек трябва да натиска. И докато се чудите кой от супермодерните телефони да изберете, се появява ново предложение. И то какво! Казва се Google Nexus и е сред най-високотехнологичните продукти. Включва 1GHz процесор, 3.7-инчов дисплей (480х800) и, разбира се, 3G, GPS, BLuetooth, 5mpix камера. Но най-важното е, че разполага с операционна система Android 2.1.


Цена около 1200 лв.


nbsp;


Panasonic Viera G2


На пазара на телевизорите плазмените панели започват да губят позиции, но познавачите са наясно, че Panasonic винаги е бил лидер в тази област. Новата топсерия Viera G2, която ще се появи в най-скоро време на пазара, предлага контраст от 5 000 000:1, което отваря нова глава в историята на плазмените телевизори. Серията ще покрива размерите от 50 до 42 инча.


Цена: около 6000 лв. за 50 инча


nbsp;


Aliph Jawbone Icon


Придобивка като bluetooth хендс-фри едва ли би могла да впечатли някого, но устройството, произведено от фирмата Aliph впечатлява както с техническите си параметри, така и от дизайнерска гледна точка. Колкото до визията устройствата се предлагат с различен дизайн в 6 цвята, но това далеч не е всичко. Във всяко е вградена военна технология, която премахва изцяло всички паразитни звуци от заобикалящата ви среда, колкото и силни да са те. Резултатът е чиста и ясна комуникация.


Цена: около 200 лв.


nbsp;


Геймърска ръкавица


Ако обичате да разпускате вкъщи пред компютъра с най-новите игри, но клавиатурата ви се струва старомоден начин да командвате вашите герои, това, което ви трябва е геймърската ръкавица. Тя включва сензор, който разпознава движенията на ръката и може да ви накара да се почувствате като едно цяло с героя си.


Цена около 300 лв.


nbsp;


Ion Twin camera


Видеокамера с два обектива, разположени един зад друг и два микрофона? Звучи налудничаво и дори безсмислено, но не и след като видите новата Ion Twin Camera. Тя може да записва едновременно това, което се случва пред вас, както и самите вас, а ако се добавят и малко екшън сцени, може да се получи изключително интересен видеоматериал. Например как се возите на влакче на ужасите, но към записа в малко прозорче може добавите и собствената си спокойна физиономия.


Предстои да излезе на пазара.


nbsp;


Apple iPad


Последното творение на Apple е от онези необичайни устройства, които ни печелят още с появяването си. То изцяло въплъщава първоначалната идея на създателите си да е портативно - с размери от 24х19x1.3cm, с 9.7-инчов мулти тъчдисплей , SSD от 16 до 64GB, както и WiFi и 3G за комуникация. Така то напълно може да замести обичайния лаптоп във всекидневието, предоставяйки чудесен бърз уеб браузер, 720р HD видео плеър, програма за разглеждане на снимки, прекрасен e-mail клиент, голяма виртуална клавиатура. И всичко това, разположено в уникално красиво алуминиево тяло със стъклен дисплей.


Цена: около 1000 лв.