Special Weekly

Men Follow

Технологични идеи

Samsung Galaxy Tab


В галактиката на таблетите се появи нов нашественик, решен на всичко, за да оспори господството на iPad. Samsung представи 7-инчовия си Galaxy Tab, с резолюция на дисплея 1024600, обзаведен с операционна система Android 2.2 и множество Google апликации. Тъничък, мобилен и удобен за ползване, Galaxy Tab може да бъде скрит дори във вътрешния джоб на спортно сако. Таблетът поддържа видеоконферентни разговори и е включен към онлайн видеотеката Media Hub, която позволява да купувате или да наемате съдържание (например новините на NBC), което да разменяте с до пет други устройства от серията. Galaxy Tab предизвиква конкурентите си с Adobe Flash и със сериозно подобрена графика на различни игри.


Цена около 700 лв.


3M Shoot 'n Share CP40


Няма нищо по-забавно от това да заснемете с видеокамера сватбата на най-добрия си приятел и след това да пуснете в добра компания записа наnbsp; телевизора си, за да обсъждате с усмивка пребледнялата му физиономия на фона наnbsp; прелестната булка. С новата разработка на компанията 3 М - Shoot lsquo;n Share CP40, може да си доставите удоволствието много по-бързо, без да са ви необходими кабели и телевизионен приемник.nbsp; Shoot lsquo;n Share CP40 комбинира HD видеокамера, записваща в резолюция 1280720 (5-мегапиксе-лови снимки) с минипрожектор, възпроизвеждащ 65VGA образ върху бял екран. ldquo;Близнакътrdquo; имаnbsp; вградена памет от 14 MB и слот за 32-гигабайтоваnbsp; карта, а AV-In портът го прави съвместим с всички останали устройства като DVD, iPhone и iPod.


Цена около 550 лв.


Nikon D7000 SLR


Лятото свърши, но войната на фотоапаратите е в разгара си. Nikon представи новия си звяр D7000 SLR. Фотоентусиастите ще разполагат с 16.3-мегапикселов сензор, 39-точков автофокус, два слота за SD карти, режим за бързо снимане със скорост 6fps. D7000 ще предлага и възможност за запис на HD и Full HD видео - съответно 1080/24р и 720/30р в секунда. Светлочувствителността на фотоапарата е в рамките на 100-6400, но ако сте запален пещерняк и обичате да документирате приключенията си в мрачни подземия, можете да напомпате апарата си до 25 600 ISO! D7000 SLR попада в графата само за техноманиаци.


Цена около 2000 лв.


Magellan RoadMate 3065


В съвременния динамичен живот все по-често ни се налага да пътуваме към непознати дестинации, а шансът да се загубим по пътя или да пропуснем търсения адрес никак не е за подценяване. Стресът от шофирането може да бъде сведен до минимум с новия GPS навигатор на компанията Magellan, който е предназначен за клиенти, живеещи на четири колела. Моделът носи името RoadMate 3065 и поддръжа опциите Traffic Wakeup и AAA TourBook. RoadMate 3065 следи трафика в реално време и дава актуална информация кои булеварди и улици са пренатоварени и трябва задължително да бъдат избегнати. AAA TourBook пък е електронен гид за хотели, ресторанти и големи магазини (засега само за САЩ и Канада). Magellan RoadMate 3065 е с 4.7-инчов цветен сензорен дисплей и поддържа Bluetooth hands-free връзка с мобилния ви доставчик. Размерите на навигатора са 136 x 86 x 16 мм при тегло само 187 грама, интерфейсът е USB, картата за памет - микро SD, а батерията е литиево-йонна.


Цена около 400 лева.


Lenovo IdeaPad


Безгрижно си браузвате в ИНТЕРНЕТ, но идентифициран семеен субект се опитва да се домогне до най-ценното - ноутбука ви. Битката май изглежда неизбежна... Нищо подобно, просто разкачете половината от устройството и направете две от едно. Lenovo са готови да впечатлят феновете си с хибрида Lenovo IdeaPad U1, който е комбинация между ноутбук и таблет и на практика ви предлага два отделни компютъра. Всяко от устройствата на IdeaPad U1 има собствен процесор и операционна система. Сиамските близнаци работят в хармония и споделят батерия, 3G wireless ИНТЕРНЕТ връзка и база данни.


Новата технология комбинира функционалността на лаптопа с неограничените възможности за забавления и мобилен ИНТЕРНЕТ на таблета. Ноутбукът LePad ще е снабден с процесор Core 2 Duo на Intel с 4 GB RAM памет DDR3, хард диск с обем 128 GB и операционна система Windows 7. Таблетът Lenovo IdeaPad U1 е с 10.1-инчов екран, операционна система Android и е базиран на платформата Qualcomm Snapdragon. Устройството разполага с 512 МВ RAM памет и с хард диск с капацитет от 16 GB. От Lenovo гордо отбелязват, че два мозъка работят по-добре от един.


Цена около 1900 лв.


Jakks Pacific Spy Watch


Това е часовник, който легендарният Джеймс Бонд със сигурност би носил. Spy Watch на Jakks Pacific е предназначен за любителите на тайни мисии и може да запише до 4 часа аудио и 20 минути видео в тила на врага, плюс около 2000 изобличаващи снимки. Доказателствата могат да бъдат проследени на пълноцветен 1.4-инчов екран и посредством наличната USB връзка да бъдат изпратени директно до сайта SpyNetHQ.com за професионален анализ. Освен всичко останало Spy Watch показва колко е часът'85


Цена около 100 лв.


Nokia N9


Nokia не успя да опази в тайна бижуто си N9. Базираният на технологията MeeGo Mobile OS телефон изглежда като върхово постижение на мобилните технологии. Дизайнът му поразително наподобява творението на Apple - MacBook Pro. N9 ще притежава зашеметяващите за смартфон параметри от 512 МВ RAM памет, 1 GB системна памет и 64 GB за съхраняване на файлове. Камерата на телефона ще може да записва HD видео при 720р, а резолюцията й ще бъде 8 МР. Телефонът ще бъде оборудван с WiFi b/g/n и GPS приемник, а екранът ще е с диагонал 4 инча. Хардуерното съвършенство ще се допълва от ИНТЕРНЕТ WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0, HDMI и TV изходи. За по-неориентираните собственици е предвиден и компас'85


Цена около 800 лв.


HTC Desire Z


В сегмента на смартфоните и компанията HTC неуморно ни изненадва с нови предложения и ревниво пази мястото си сред големите. Новият модел Desire Z е семпъл и изчистен, с изключително удобна QWERTY клавиатура, поддържаща клавишни комбинации, и гъвкав слайдър. Симпатичният телефон е с 3.7-инчов сензорен екран и резолюция от 800х480 пиксела, 5-мегапикселова камера и процесор Qualcomm 7230. Desire Z е оборудван с модулите A-GPS, Wi-Fi и Bluetooth 2.1, вграден е и сензор за движение. Операционната система е Android 2.2.


Цена около 1000 лв.