Special Weekly

Men Follow

37 метровата красавица

Британски еталон за качество и престиж демонстрира 37-метровата 37М Tri Deck на Sunseeker. nbsp;Пространството на горната и основната палуба предлага възможности за какви ли не занимания, забавления и почивка. На най-горната палуба има гореща вана, заобиколена от шезлонги, бар с високи столчета и зона за хранене, които превръщат скайдека в идеално място за наслаждаване на хубавото време и прекрасните гледки.


На горната палуба се помещава голям салон с бар. Едно ниво по-ниско е просторната главна палуба, където пък са разположени грамаден салон и трапезария с маса за 12 души.


Разпределението и размерите на помещенията за настаняване на 37-метровата трипалубна яхта на Sunseeker са уникални. Главната каюта с висок таван на основната палуба е с койка за две персони, офис пространство, отделна баня, гостна и аудиовизуална система. В просторната баня към нея има две мивки - близнаци, спа вана и отделна душ кабина. В зависимост от плановете на клиента за предназначението и използването на яхтата на долната палуба може да има две двойни и две единични каюти за гости или две двойни и една главна каюта.


Sunseeker 37M предлага сателитна телевизионна система с 80-сантиметрова антена, към чийто централен декодер са свързани всички телевизори на борда. А те съвсем не са малко - в салоните на горната и главната палуби, както и в главната каюта, са поставени 50-инчови телевизори Sharp. Двете двойни кабини за гости са оборудвани с 42-инчови апарати, а двете по-малки ndash; с 32-инчови. Не са забравени също капитанът и каюткомпанията за екипажа. Всичко това се допълва от аудиосистема Surround Sound от най-висок клас във всички помещения.


Проектирана, построена и оборудвана по най-високи стандарти, яхтата 37М е с доказалия се в практиката дълбок V-образен корпус на Sunseeker, който осигурява стабилност на вода и голям обхват на плаване. Благодарение на него тя се управлява лесно в различни метеорологични условия и е удоволствие да се пътува с нея и на далечни разстояния.


Плавателният съд притежава всички елементи на луксозен океански кораб, в това число и последен модел навигационна система. Произведени в съответствие с най-строгите критерии, компютризираните системи за управление на двигателите осигуряват постоянната им фина настройка, което подобрява ефективността на тяхната работа.


Използваните хидравлични системи, допълнителните стабилизатори, контролирани от компютри, генераторите и др. правят яхтата изключително надеждна. Различните двигатели, които могат да бъдат монтирани на нея, осигуряват от стилно плаване със скорост от 18 възела до ldquo;летенеrdquo; с близо 25 възела в час. В зависимост от техния избор обхватът на 37М достига до 1500 морски мили.


Освен простора и ненадминатото поведение на вода 37-метровата трипалубна красавица предлага стил и лукс, постигани само от Sunseeker. Умело проектираното вътрешно пространство и изисканото обзавеждане позволяват 10 пасажери и екипаж да живеят и плават комфортно дни наред.


Всички каюти и помещения на борда са оборудвани с климатична инсталация, осигуряваща охлаждане или отопление. При летни условия и външна температура от 30-35 градуса и влажност от 80% системата може да поддържа вътрешна температура от 20-25 градуса и 55% относителна влажност. През зимата при 0 градуса външна температура климатикът е в състояние да осигури комфорт в яхтата до 30 градуса.


На Sunseeker 37M екипаж до осем души се движи свободно на борда, без да пречи на пасажерите, което е допълнително преимущество за собственика на лодката и неговите гости. За максимално удобство от кабината на капитана има пряк достъп до мостика на горната палуба. От трапезарията и сервизните помещения на главната палуба има отделен достъп до каютите на екипажа. На долната палуба има дори отделно помещение за пране.


Основни характеристики:


Sunseeker 37MОбща дължина ndash; 36.89 м.Максимална ширина ndash; 8.00 м.Газене (при пълна натовареност) ndash; 2.25 м.Височина ndash; 9.50 м.Водоизместимост (при пълно натоварване) ndash; 190 000 кгОпции за двигатели ndash; до 5624 к.с.Общ капацитет на горивните резервоари ndash; 27 800 л.Капацитет за прясна вода ndash; 4 950 л.Максимална скорост ndash; до 25 възелаМаксимален пробег ndash; до 1 500 морски мили


Цена: при поискване