Special Weekly

Me & You

Звездите сигурно са полудели

S 250 4f3e6b74 b7bd 4d31 84c4 cf0ac03e025c
S 250 b793b872 a41e 4c87 b174 a1947761edae

Филмовите звезди са по-разглезени от единственото дете на неприлично богати родители, които не могат да казват "не". По ирония на съдбата известните актьори постоянно искат безплатни екстри на снимачната площадка, които спокойно могат да си позволят с огромните си доходи. Обикновено продуцентите задоволяват всеки каприз на хората, които осигуряват касовия успех на една лента. Но има прищевки, които прескачат границите дори на най-развинтеното въображение и буквално късат нервите на режисьорите и екипа.

Показателен пример за разглезена звезда е мистър "спешно отделение" Джордж Клуни. Докато снима малка роля във филма "Гравиция", Клуни настоява в близост до караваната му да бъдат инсталирани джакузи и... плувен басейн в добавка с плаж и пълно озеленяване на района. Екстравагантността му не спира дотук. Джордж си изпросва и баскетболно игрище, на което да тренира. Пакетът струва 125 хил. долара, но инвестицията си заслужава. Само името на Клуни е достатъчно, за да привлече тълпите към киносалоните. Съвсем друг случай е Парис Хилтън. Милионерската щерка е поканена да се появи за миг в комедията "Другите момчета", но това не й пречи да си изпроси резервоар с... живи омари, които да стоят наблизо, в случай че й се хапва морска храна. В крайна сметка ролята на Парис е орязана, но никой не знае какво се е случило с многострадалните раци.

Бокс офис героят Уил Смит пък настоява да бъде снабден с чудовищна каравана по време на снимките на "Мъже в черно 3". Това нямаше да е за чудене, ако ловецът на извънземни не се намираше само на няколкостотин метра от нюйоркския си апартамент, за който плаща 22 000 долара. Супербунгалото на колела, предоставено на Смит, включвало малка кинозала и баня за 25 000 долара с душкабина, чиито стъкла се затъмняват само с едно натискане на бутон. Петнадесетсетметрови каравани се доставят на секундата и на Дженифър Лопес. Поп дивата обаче има и друго изискване - всичко да е в бяло, от стените, през масата, диваните, завесите и чаршафите, чак до декоративните цветя.

Новоизлюпеният актьор Джъстин Тимбърлейк залага на забавленията. По време на снимки тийн идолът заема цял етаж от хотел, иска личен фитнес, огромен телевизор, както и пълен набор от най-новите видеоигри за системите Nintendo и Play Station. За Джъстин е много важно филтрите на климатиците да бъдат сменени преди появата му, а дръжките на вратите да бъдат дезинфекцирани на всеки няколко часа. Когато се изявява в Европа, актьорът задължително получава таблетки против стомашни газове, както и неограничено количество шоколадчета Hershey’s. Удоволствията според Джак Никълсън обаче са далеч по-извратени. Докато снима спечелилия "Оскар" филм "От другата страна", звездата ни в клин, ни в ръкав настоява в една от секссцените да бъде включен вибратор, както и да смърка кокаин от голите задни части на колежката актриса. Режисьорът Мартин Скорсезе не се поколебава да задоволи налудничавите желания на великия актьор. Това в крайна сметка не ощетява лентата, която впоследствие печели десетки награди. Сексуално "странен" е и Том Круз, който винаги изисква да има в гримьорната си поне 50 дизайнерски... прашки. Актьорът предпочита да носи тъкмо такова бельо по време на екшън сцените, а всяка дама знае, че това е възможно най-неудобният избор.

"Уилис вън, влиза Харисън Форд! Страхотна новина! Алчност и мързел - сигурна комбинация да провалиш кариерата си." Това е реакцията на режисьора Силвестър Сталоун, след като приятелят му Брус Уилис иска 4 млн. долара, за да участва в "Непобедимите 3". Слай е бесен, защото колегата желае да получи космическата сума само за четири снимачни дни, тоест по милион на ден. И отказва филма, след като му предлагат "само" 3 млн. долара.