Special Weekly

Me & You

Телефони, струващи състояния

S 250 e7fe11ab aed7 4b24 bb67 740d984e5e11
S 250 8505c709 5999 4a8d ac1a 11e1106ad041

Колко пари може да струва един мобилен телефон - 100, 200, 500, 1000 евро... Това е ценовата листа за устройствата, които си купуваме от интернет и техномагазините. Но изключително богатите хора могат да си позволят да похарчат купища пари за малък апарат, приличащ повече на бижу, чието предназначение е да звъннеш на някого, да пуснеш sms или да направиш красива панорамна снимка. Мултимилионерите търсят дизайнерски изпълнения от суперлуксозния клас, които ясно показват дебелината на портфейлите им и размера на банковите им сметки. Най-скъпите мобилни телефони не притежават изключителни функции, но са задължителен елемент от изключително високия стандарт на живот.

Vertu Signature Cobra - 310 долара

Някога да сте чували за телефон с име Vertu signature Cobra? Ако сте от хората, които мразят напрежението от използването на нови технологии и смятат, че тъчскринът е твърде прехвален, това е машинка с малък екран точно по ваш вкус. Тя може да прави всичко, което правят останалите телефони, но освен това е обсипана с 439 рубина. Поантата е бял диамант с формата на кобра, а очите на змията са от червени изумруди. Телефонът не е символ на красотата, а по-скоро на изтънчения лукс, тъй като от модела са произведени едва осем бройки.

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – 1 млн. долара

Бихте ли си позволили да замените мечтаната къща за един мобилен телефон? Защото Gresso Luxor Las Vegas Jackpot струва точно един милион долара. Цената може да ви стори ужасно висока. Но 45.5-каратовите черни диаманти, гръбчето от 200-годишно африканско дърво и 12-милиметровата рамка, направена от 180 г чисто злато,  вероятно ще притъпят възмущението ви. Да не говорим, че клавиатурата на Gresso  е окичена със 17.32-каратови сапфира, всеки от които е полиран ръчно, за да се докосва с удоволствие. Телефонът е произведен в едва три екземпляра.

Diamond Crypto Smartphone - 1.3 млн. долара

Бихте ли се влюбили в телефон, който използва "мощна технология за криптиране", защитаваща вашата информация срещу онлайн крадци, може да ви предпази от технологично изнудване, финансови рекетьори и корумпирани държавни служители? Тогава трябва да вземете Diamond Crypto Smartphone срещу 1.3 млн. долара. Този телефон не е като другите смартфони на пазара, защото е украсен с 50 диаманта, десет от които са сини. Всеки от камъните е вграден внимателно в корпуса му, което го превръща устройството в истинско бижу. Ако по някаква причина телефонът стане негоден за общуване, винаги бихте могли да продадете диамантите за подобаваща сума.

GoldVish Le Million - 1.45 млн. долара

Когато швейцарците от GoldVish представят нов телефон, очаквате да видите премиум клас. Компанията е специализирана в изработването на луксозни селфони, комбиниращи националните традиции в бижутерията и последните технологии. Затова не е изненадващо, че GoldVish le Million е сред най-скъпите и ефектни телефони в света. Това, което го различава от събратята му, е звездният корпус, покрит с 18 карата злато, 120-каратови диаманти и малко платина „за цвят“. На пазара се предлагат само три бройки.

Diamond Studded iPhone 6 - 2.5 млн. долара

Тази спираща дъха модификация на Diamond iPhone 6 е достъпна за малко хора. Корпусът на телефона е покрит с 18-каратово злато, 6127 диаманта и 51.29-каратови скъпоценни камъни, обработени във формата на логото на Apple. Технологичните характеристики на телефона не отстъпват на неговия дизайн - освен че изглежда престижно с него можем да звъннем на някого или да си направим сесия от висококачествени селфита.

iPhone 3G Kings Button - 2.5 млн. долара

Искате ли да притежавате телефон, изработен от 18-каратово жълто, бяло и розово злато, със 138 отлично обработени диаманта, обрамчващи целия му корпус? Очевидно "да", още повече че става дума за солидна инвестиция, която никога няма да загуби от цената си. iPhone 3G Kings Button е „надарен“ с всички невероятни технически характеристики на марката, но вместо стандартния пластмасов бутон за навигация получавате симпатичен „малък“ 6.6-каратов диамант. Все пак внимавайте пред кого го показвате, за да не станете жертва на неподходящи хора, мечтаещи да забогатеят само с един „удар“.

Supreme Goldstriker iPhone 3G - 3.2 млн. долара

Мощна и бърза кола, по-хубава и просторна къща, охолен живот без необходимост да работиш. Това бихте могли да си позволите, ако притежавате 3.2 млн. долара. Но ако поне веднъж вземете в ръце Goldstriker iPhone 3G, може би ще се решите да похарчите тази колосална сума за друго. Телефонът е едно от най-красивите и изящни творения, създавани някога. Покрит е с 22 карата солидно злато, 136 диаманта, а бутонът за навигация от 7.1- каратов диамант е черешката на тортата. Лимитираната серия обаче е отдавна разпродадена.

3. Diamond Rose iPhone 4 32GB - 8 млн. долара

Когато видите телефон с цена от 8 млн. долара, вероятно очаквате той да може да прави всичко. Diamond Rose iPhone 4 32GB със сигурност ще ви разочарова, ако търсите невероятни функции, приложения или хардуерни възможности. Но ако искате лукс, телефонът ще ви остави без дъх, защото "невероятното му приложение" са скъпоценните камъни и благородните метали. Можете ли да си представите как изглеждат 500 диаманта от по 100 карата всеки и още 53 на гърба на корпуса, съставящи логото на Apple? Да не говорим за бутона за навигация под формата на 7.4-  или 8-каратов розов диамант, разположен красиво в платинено гнездо.

iPhone 5 Black Diamond - 15 млн. долара

Трябва да имате много високопоставени познанства, за да се доближите до този уникат, изработен в един- единствен екземпляр. iPhone 5 Black Diamond получава името и цената си от 15 млн. долара заради рядко срещания 26-каратов черен диамант, вграден в телефона като навигатор. Други 53 благородни камъка репликират логото на Apple, а в корпуса са инкрустирани 600 бели диаманта. Задната част е направена от 135 г  24-каратово злато, а сензорният екран е от сапфирено стъкло. Изработването на корпуса е отнело цели девет седмици на един от най-добрите световни бижутери.

Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6 - 45.5 млн. долара

Дори да не вярвате, Falcon Supernova Pink Diamond iPhone 6 е в пъти по-скъп от всички телефони в списъка, взети заедно. Това 45-милионно творение разполага с всички функции и възможности на iPhone 6, което го прави много полезно. Изключително редкият розов диамант на гърба на корпуса на устройството е една от причините за космическата му цена. Телефонът е изключително стилен, въпреки че благородните метали и скъпоценните камъни не се борят за място на всеки сантиметър от повърхността му. Видът му неизменно предизвиква фурор, а колекционерската му стойност никога няма да намалее.

 

 

<!--![endif]--><!--![if-->