Special Weekly

Me & You

Quintessentially Lifestyle: "Абсолютно всичко е възможно"

Eксклузивният частен клуб Quintessentially Lifestyle осигурява най-доброто от луксозния начин на живот, предлагайки услуги на най-взискателните, влиятелни и заможни хора в света.

Неслучайно Financial Times го определя като "Империя за удовлетворяване на желания". С основните си офиси в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и Дубай и още над 65 офиса по света Quintessentially Lifestyle заслужено се наложи като еталон в сферата на луксозния лайфстайл мениджмънт, осъществявайки денонощен контакт с лайфстайл мениджърите и глобална мрежа от доверени и надеждни партньори.

Quintessentially Lifestyle е в състояние да осигури във всяка точка на земното кълбо достъп до ексклузивни VIP частни и социални събития, седмици на модата, филмови фестивали, най-известните ресторанти, нощни и частни клубове, личен шопингасистент , желаното пътешествие, парти на пирамидите, романтична вечеря на айсберг и да осъществи много други на пръв поглед невъзможни идеи.

Членовете на Quintessentially Lifestyle България ползват всички предимства и услуги на елитния клуб, чийто принцип е "Абсолютно всичко е възможно".

Повече информация за Quintessentially Lifestyle можете да получите на тел. 02 9534139, или заявете своето членство на [email protected]

 

The Brothers Roca

 

El Celler de Can Roca

 

www.cellercanroca.com

 

Местата в El Celler de Can Roca са резервирани до месец май 2014-а. Отличеният с три звезди Michelin семеен ресторант предлага уникални рецепти от каталунската кухня. Намира в северно- испанския град Жирона - родината на известните братя Рока. Всеки от тримата намира и развива различно призвание, свързано с кулинарията. Най-големият Хуан е звезда сред главните готвачи, средният брат Хосеп е добре известен сомелиер, а най-малкият брат Джорди е всепризнат виртуоз на десертите.

В продължение на осем години El Celler de Can Roca бележи пътя си нагоре в класацията за най-добри ресторанти на San Pellegrinо, достигайки върха през 2013-а, когато измества от първото място фаворита от предишните три години - копенхагенския Noma.

Гастрономията в El Celler de Can Roca е уникална комбинация между местната продукция на Каталуния и молекулярни техники за приготвяне на храна, която се поднася по необичаен и творчески начин. Много ястия и десерти са вдъхновени от ароматите на известни дизайнерски къщи.

 

 

41 Degrees

 

http://www.41grados.es

 

Технически погледнато, 41 Degrees в Барселона не е ресторант, а по-скоро коктейл и снек бар, но вълнуващо място, когато става дума за най-добрите кулинарни изживявания в света.

Щастливците, които успеят да се доберат до едно от 16-те места, ще се насладят на Degrees Experience - дегустационно меню от над 50 вида хaпки, поднесени с подходящите коктейли и алкохолни напитки.

Артинсталациите и аудиовизуалните ефекти в допълнение с бляскавия и пищен дизайн придават напълно различен нюанс на изживяването.

Разположен в театралния район на Барселона, 41 Degrees се трансформира от непретенциозен коктейл бар в едно от най-желаните и най-недостъпни за резервации места в града, така че не се изненадвайте, ако трябва да чакате няколко месеца.

 

 

Pakta

 

http://en.pakta.es

Позната на малцина, кухнята Nikkei е интересна смесица между японски и перуански техники за готвене. Това уникално сливане е на особена почит в Pakta Albert Adria. Самото име Pakta в оригинал произлиза oт дума в перуанския език, означаваща заедно или съюз.

За да е сигурно, че всеки гост ще получи истинско и вълнуващо преживяване, Pakta предлага избор от две менюта - The Fujiyama и Machu-Picchu (от по 25 ястия), предназначени да гарантират пълно кулинарно удоволствие.

Pakta е малък старомоден ресторант с капацитет за не повече от 32 гости. Пространството за хранене е с минималистичен дизайн, характерен за японския стил, който оживява с взрив от ярки цветове, типични за тъкачните традиции на Перу.

 

 

Alain Ducasse

 

Le Louis XV - Alain Ducasse

www.alain-ducasse.com/en/restaurant/le-louis-xv-alain-ducasse

През 1987-а 30-годишният Ален Дюкас открива емблематичния ресторант Louis XV в Hotel De Paris, Монте Карло. В рамките на три години заведението получава три звезди Michelin, а собственикът му печели облог с принц Рение Трети.

Живата легенда Ален Дюкас открива съвършената формула за успех в известния си ресторант, като предлага най-доброто от съвременната френска и средиземноморска кухня. Пространството за хранене е с пищен класически дизайн, близък до величието на дворците на френските кралски особи със своите полилеи, мрамор и златен варак .

Менюто е разделено на части, обхващащи различни съставки и аромати, като: The vegetable garden , The Sea , The Rivers , The Woods и Тhe Farm . Ресторантът предлага и над 400 000 бутилки избрани вина от достойна за крале изба.